Logo 1001 tips

Gratiszoekertjes.com

Vorige pagina

Zelf advokaat maken.

  1. Startpagina eten en drinken
  2. Notenwijn of notenporto
  3. Alcoholvrije aperitieven met fruit: 10 toppers!
  4. Vlierboom-recepten: vlierbloesem-aperitief, vlierbloesemthee en vlierbessensiroop
  5. Bereidingen met walnoten of okkernoten
  6. Zelf advokaat maken
  7. Zelf chocopasta maken
  8. Zelf glühwein maken
  9. Hoe maak je een perfecte omelet?

Advocaat, een lekkere likeurdrank

Dat we levensgenieters zijn, zullen jullie al begrepen hebben uit de artikels over de vlierbloesem aperitief en de notenwijn. We genieten wel met mate en houden het dan ook zo natuurlijk mogelijk. In een van de receptboeken van mijn schoonmoeder vond ik de bereiding van advocaat.

De drank en zijn toepassingen

Advocaat is een gele dikvloeibare likeur. Deze drank wordt geschonken in een likeurglas en met een lepeltje gegeten. Ook in een klein glaasje op een dessertbordje met een toefje slagroom laat het zich samen. Je kan hem ook over een bolletje ijs als extraatje serveren. Verwerkt in bananengebak komt hij ook heel goed tot zijn recht.

Benodigheden

  • 8 eierdooiers
  • Ĺ kg suiker
  • 1 liter geconsdenseerde melk
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • Ĺ liter alchohol (90į)

Bereiding

Klop de eieren en de suiker lichtjes tot een homogeen mengsel. Voeg dan de melk en de alchohol toe. Alle ingrediënten worden met een staafmixer gemengd gedurende 5 minuten. Klaar is kees en eenvoudiger kan niet. Zet de bereiding in de frigo en laat een paar dagen rusten.

Smakelijk!

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op dinsdag 27 juni 2017 om 06:57u
Auteur: Ine Hillegoms