Logo 1001 tips

Sitehosting - Your hostingpartner for ever!

 

Zelf chocopasta maken.

  1. Startpagina eten en drinken
  2. Notenwijn of notenporto
  3. Alcoholvrije aperitieven met fruit: 10 toppers!
  4. Vlierboom-recepten: vlierbloesem-aperitief, vlierbloesemthee en vlierbessensiroop
  5. Bereidingen met walnoten of okkernoten
  6. Zelf advokaat maken
  7. Zelf chocopasta maken
  8. Zelf glühwein maken
  9. Hoe maak je een perfecte omelet?

Dit leuke receptje komt ook uit schoonmoeders kookboek. Het is een ideaal recept om eens samen met de kinderen te maken op een regenachtige namiddag om verveling en ruzies voor te zijn. Het is een eenvoudige bereiding en door de kinderen er bij te betrekken verhoog je hun zelfvertrouwen en het respect voor de naarstige moeders die dag in dag uit in de keuken in de weer zijn om hongerige mondjes te voeden.

Benodigdheden

  • 6 stukken fondant chocolade (150 gram)
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 1 eierdooier
  • 250 gram boter

Bereiding

  • Breek de chocolade in stukken
  • Voeg 2 eetlepels water of melk bij de chocolade en laat alles op een heel klein vuurtje smelten
  • Voeg er de suiker bij en blijf roeren tot de suiker gesmolten is.
  • Voeg er dan de eierdooier bij.
  • Maak van de boter een malse brij en voeg ze bij het mengsel. De boter niet laten smelten! Je kan de boter ook in kleine partjes geleidelijk toevoegen aan het mengsel.
  • Als alle ingrediënten zijn toegevoegd, alles nog eens goed doorkloppen met een mixer.
  • Zet het mengsel nog enkele uurtjes in de frigo tot het volledig afgekoeld is.

 En nu smeren. De boterham bij het vieruurtje zal hem nog lekkerder smaken!!

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op zondag 5 november 2017 om 10:33u