Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

Energie besparen door zuinig wassen

 1. Waar tank je absoluut de goedkoopste benzine?
 2. 10 tips om je vaste kosten te beheren in het huishouden
 3. Hoeveel geld kan je besparen met spaarlampen?
 4. Besparen op de verwarmingskosten tijdens de winter
 5. Energie besparen door zuinig koken
 6. Energie besparen door zuinig afwassen
 7. Energie besparen door zuinig koelen en vriezen
 8. Energie besparen door zuinig wassen
 9. Energie besparen door zuinig drogen
 10. Energie besparen door zuinig strijken
 11. Besparen tijdens het huishouden
 12. Besparen door de juiste apparaten te kopen en gebruiken
 13. Premies voor energiebesparende maatregelen
 14. Hoe bespaar je brandstof tijdens het rijden met je wagen?
 15. Besparen op sanitair warm water
 • Koop een wasmachine met een A-label. Deze toestellen hebben een hoge waardering wat betreft het minimale waterverbruik en het beste centrifugeerresultaat.
 • Kies voor een wasmachine die direct op de warmwaterkraan kan aangesloten worden. Dit toestel noemt men een hotfill wasmachine. In plaats dat het water in de machine elektrisch opgewarmd wordt, kan met deze wasmachines warm water rechtstreeks uit de warmwaterleiding gebruiken. Nog een nieuwheid is de All Water wasmachine. Zowel aansluiting op de warmwaterleiding of gebruik van putwater  of water uit een regenput zijn mogelijk. Enkel bij de laatste spoelbeurt wordt nog drinkwater gebruikt. Met een dergelijk systeem bespaart men 28% van de energiekosten.
 • Let bij de aankoop van een wasmachine op de centrifugeersnelheden. Hoe hoger het torental, hoe droger de was uit de wasmachine komt. Dit zorgt er voor dat je was sneller zal drogen.
 • Was  met een volle trommel. Zo spaar je energie, water en wasmiddel. Bovendien zal je wasmachine langer meegaan. Bij sommige wasmachines beschikt men over een exacte beladingherkenning en/of een automatisch energie- en waterbesparingsysteem. Dit systeem zorgt voor het vermijden van over- en onderbelading, een aangepaste dosering van het wasmiddel en  milieuvriendelijk wassen.
 • Was zoveel mogelijk op een lage temperatuur. Dit voorkomt slijtage van je wasgoed en spaart hopen energie. Dankzij de steeds beter wordende kwaliteit van de wasmiddelen is de meeste was is proper en netjes op een temperatuur tussen de 60 of 30°. Sorteer dus goed je wasgoed.
 • Schakel de spaartoets van je wasmachine in voor niet erg bevuilde of enkel onfris ruikende was. Je wasmachine kiest dan een lagere temperatuur en zorgt voor een kortere wasbeurt. Dit kan je een besparing opleveren van 30 tot 40%. 
 • Gebruik enkel en alleen voorwas voor sterk bevuilde was. Door voorwas te vermijden kan je tot 15% van de energie en water besparen.
 • Reinig regelmatig de filter van je wasmachine. Hierdoor verbruik je minder energie en verleng je de levensduur van je wasmachine.
 • Gebruik de juiste dosering van wasmiddel. Meestal gebruiken we allemaal te veel wasproduct. Dit is niet alleen kostelijk maar ook schadelijk voor het milieu en veroorzaakt vaak verstopping van de afvoerleidingen.
 • Toestellen met een aquastop sluiten de watertoevoer af bij elke storing. Dit belet dat je huis onder water staat. Dit is handig als je meestal wast gedurende de nacht of als je niet thuis bent.
Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Wednesday, November 8, 2017 om 15:39u