Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Betalen van aankopen via internet: veilig of niet?

  1. Kieskeurig prijzen vergelijken en honderden euro's besparen
  2. Betalen van aankopen via internet: veilig of niet?

Sinds bijna ieder huisgezin over internet beschikt en men daar vrijblijvend kan surfen op een diversiteit van webshops, gebeuren er dus ook meer en meer aankopen via internet. Als je bovendien aankopen doet in Amerikaanse dollars, kan je rekenen op een zeer voordelige prijs, aangezien één dollar slechts 0,7 euro moet neertellen. Een aankoop van bijvoorbeeld 100 dollar kost je dan slechts 70 euro. Gebruik onze wisselkoers converter om de huidige koers van vreemde munten te berekenen. Meer en meer mensen vragen zich dus af of het aankopen of betalen via internet wel veilig is. Er zijn wel een aantal zaken die onze aandacht verdienen als je wil kopen op internet. We sommen er hier een paar op.

Wie is de verkoper?

Ga na of alle gegevens van de verkoper vermeld worden: naam, adres, telefoon, fax, email-adres, BTW-nummer, ondernemingsnummer. Dit is nuttig om, als er achteraf problemen zijn, de verkoper te kunnen contacteren.

Vergelijk de producten op prijs, eigenschappen en kwaliteit

Hiervoor kan je een beroep doen op de consumentensite www.kieskeurig.be . De webwinkels die op deze site vermeld worden, zijn uitgebreid gescreend en zijn dus betrouwbaar. Ook vind je er nuttige informatie over het online shoppen in het algemeen.

Hoeveel kost het product of de dienst?

Ga na hoeveel het product of de dienst kost. Hou rekening met de verzendingskosten, met de BTW, de douanekosten als je iets koopt buiten de Europese Unie.

Wat zijn de rechten en plichten van de koper?

Ga na of je nog kan afzien van de aankoop mocht je je achteraf nog bedenken. Controleer hoe de naverkoop werkt en of de firma garanties geeft. In België tellen Amerikaanse garanties niet.

Is de site beveiligd?

Een niet beveiligde site heeft geen adres met https. Beschikt de site wel over een dergelijk adres dan vormt dit een bijna waterdichte garantie en is kopen dus minder gevaarlijk dan op een niet beveiligde site.

Wat is de privacy policy van de webshop?

Een goede webshop vermeldt wat er met uw persoonsgegevens gebeurt.

Hoe kan je betalen?

Je hebt altijd een betaalkaart nodig zoals Vias of MasterCard. Aan de wijze waarop de betaalmiddelen voorgesteld worden, erken je ook een betrouwbare verkoper. Sites met het logo “Verifed by Visa”, “Master Card Secure Code” of “Bancontact/Mister Cash” verdienen de voorkeur. Deze sites maken gebruik van 3D-Secure en er wordt een geheime code aangemaakt door de Diggipass of kaartlezer. Ook een American Express-kaart biedt voldoende zekerheid.

Gebruik PayPal!

Met de gratis dienst van PayPal kan u nog veiliger betalen. Via een account bij Paypal hoeft u niet telkens voor elke aankoop uw gegevens van uw betaalkaart (Visa of MasterCard) door te geven. U geeft éénmaal uw gegevens door aan PayPal, en voor elke verdere aankopen gebruikt u uw rekening bij Paypal om uw aankoop snel, maar vooral veilig af te handelen. Alle verrichtingen met uw bankkaart gebeuren op de achtergrond, zonder dat er bankkaart-gegevens verstuurd worden.

De nederlandstalige website van Paypal vindt u hier: www.paypal.be. U vindt er alles over de verschillende beschermingen die u geniet. De werkwijze is eenvoudig: u vraagt via deze website een rekening aan door enkele gegevens over uzelf te verstrekken. U krijgt een gebruikersnaam en een paswoord. Via deze gebruikersnaam en paswoord kan u elke aankoop snel en veilig afhandelen.
PayPal is ook zo vriendelijk om u per e-mail te verwittigen als de geldigheidstermijn van uw bankkaart teneinde loopt. U kan dan heel eenvoudig uw nieuwe bankkaart-gegevens doorgeven.

Uitprinten van je bestelling

Print steeds je bestelling uit om een bewijs van je bestelling en betaling bij te houden.

Conclusie

Kopen via internet is zeker de moeite waard, maar houd rekening met bovenstaande belangrijke principes.

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd