Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

10 onmisbare add-ons voor Firefox

 1. Startpagina surfen
 2. Sneller werken met Internet Explorer en Firefox
 3. Waarom is werken met tabbladen zo belangrijk?
 4. Wolframalpha: de ultieme kennismachine
 5. Bestaan er andere browsers dan Internet Explorer?
 6. Waarom zou ik moeten veranderen?
 7. Is Firefox beter?
 8. 10 onmisbare add-ons voor Firefox
 9. Welke browser wordt er het meest gebruikt?
 10. Is het moeilijk om over te schakelen van IE naar Firefox

1. De Google Toolbar

Deze toolbar mag eigenlijk nergens meer ontbreken. Ook niet in IE.

Google toolbar

De Google Toolbar: onmisbaar voor elke surfer

2. Google kladblok

Deze is echt prachtig. Tijdens het surfen kan je tekst van de webpagina slepen naar een kladblok. Je kan verschillende kladblokken maken. Later kan je de teksten terug ophalen. Hiervoor is wel een Google account nodig.

Google kladblok

Met Google kladblok sla je snel en makkelijk fragmenten van internet pagina's op voor later.

3. Tabletools

Als je op het werk of thuis veel te maken hebt met tabellen met veel informatie, dan is dit een enorm goed hulpmiddel. Door met de rechtermuisknop in om het even welke tabel te klikken kan je:

 • de tabel sorteren (alfabetisch, numeriek, datum, tijd)
 • sorteersleutels aanbrengen
 • selectiefilters maken (zoals in MS Access)
 • zoekfilters maken
 • direct kopiëren en plakken in Excel zonder eerst alles te moeten selecteren
TabletoolsTabletools in actie

Delicious4. Delicious bookmarks

Met Delicious kan je op het internet een verzameling bijhouden van al uw favorieten. Het idee is hetzelfde als van de favorieten in de browser, alleen kan je er van overal ter wereld aan (met internet uiteraard), en kan je uw favorieten ook delen met collega's, vrienden, teamgenoten. Deze add-on voegt knoppen toe om makkelijk bookmarks toe te voegen, op te vragen en in te delen.

5. Firebug

Dit is een add-on voor website-ontwikkelaars waarmee je heel wat informatie krijgt over de indeling van een pagina, de scripts die draaien, de afbeeldingen, de downloadtijd, de opmaak enz.

Firebug

Firebug in actie

6. Webdeveloper

Dit is eveneens een zeer interessante add-on voor webontwikkelaars, maar de gewone gebruiker heeft er ook wel wat aan. Zo zit er bijvoorbeeld een vergrootglas in (zit nu ook in Firefox 3), een makkelijke knop om alle opmaak te verwijderen, een liniaal om objecten op uw scherm te meten, informatie over cookies, enz

WebdeveloperWebdeveloper liniaal in actie

7. Fasterfox

Met Fasterfox kan je enkele configuratie-instellingen van Firefox aanpassen. Door de turbo-instelling te kiezen, kan je aanzienlijk sneller werken met Firefox. Bovendien toont Fasterfox rechtsonderaan op het scherm de tijd die het duurt om een volledige pagina te laden.

8. Screengrab

Met de toets Printscreen kan je makkelijk en snel een schermafdruk maken om te bewerken in bijvoorbeeld Adobe Photoshop, of om te plakken in Word in een handleiding over een computerprogramma. Alt-Printscreenkopieert het voorste venster naar het kladblok.

Nog handiger voor schermafdrukken van een Internet-pagina in Firefox is de add-on Screengrab. Hiermee kan je niet alleen het visueel gedeelte van het scherm kopiëren, maar de volledige pagina, dus ook het gedeelte onder het visueel gedeelte. Je kan het ook direct opslaan als een afbeelding in png formaat. Als je veel met schermafdrukken te maken hebt in het kader van computer-opleidingen, is dit een zeer interessante add-on.

9. Foxtab

Dit is een leuke. Hiermee voeg je echt 3D functionaliteit toe aan je browser. Na installatie van de add-on druk je op CTRL-Tab, en alle tabbladen worden in 3D getoond. Je kan bovendien tussen verschillende lay-outs en kleuren kiezen.

10. Colorzilla

Met Colorzilla kan je makkelijk kleurcodes detecteren op een internet-pagina. Dit is zeer interessant voor mensen die bezig zijn met grafisch ontwerp. Je ziet ergens op een webpagina enkele mooie kleurcombinaties en je wil deze opvragen zonder een schermafdruk te maken: dan is Colorzilla de oplossing. Je kan bovendien met één klik een volledige kleuranalyse laten maken van een webpagina.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Friday, December 8, 2017 om 07:57u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd