Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Beheren van e-mail met berichtregels

 1. Startpagina e-mail
 2. E-mail beheren met berichtregels
 3. E-mail manueel beheren: tijd winnen en stress verminderen

Stel je voor dat je regelmatig e-mails of nieuwsbrieven krijgt van een paar firma's met verkoopinformatie, nieuwigheden, enz. Je wil niet dat deze berichten tussen al de rest van de berichten in uw inbox zitten. Dan kan je een map aanmaken in uw inbox, zodanig dat elke e-mail van een welbepaalde firma rechtstreeks in die map terchtkomt. Op die manier kan je heel wat orde brengen in uw binnenkomende berichten. Je kan op dezelfde manier ook berichten met bepaalde woorden in het onderwerp naar een map verplaatsen, of zelfs onmiddellijk verwijderen. Je kan zowel berichtregels maken in Outlook als in Outlook Express of in Windows Mail (opvolger Outlook Express)

Een berichtregel maken in Outlook

Je kan gebruik maken van sjablonen, maar het is volgens ons beter om zelf uw eigen regels te maken. Ga als volgt te werk:

 1. Zorg dat je in het navigatiedeelvenster uw e-mail voor u hebt.

 2. Ga via het menu Extra naar Regels en waarschuwingen.

 3. Selecteer het gewenste Postvak IN in de lijst Wijzigingen op deze map toepassen en klik op Nieuwe regel.

 4. Selecteer onder Beginnen met een sjabloon of een lege regel de optie Berichten met bepaalde woorden in het onderwerp naar een map verplaatsen en klik op Volgende.e-mail berichtregels stap1

 5. Selecteer bij Stap 1: selecteer een of meerdere voorwaarden de voorwaarden waaraan de berichten moeten voldoen voor het toepassen van de regel. Selecteer bijv. met specifieke tekst in het onderwerp.

 6. Klik bij Stap 2: bewerk de beschrijving van de regel op specifieke tekst en geef in het dialoogvenster de tekst op die in het onderwerp moet voorkomen, bijvoorbeeld "Microsoft". e-mail berichtregels stap2

 7. Klik vervolgens op naam map en kies de map waarnaar het bericht moet verplaatst worden als het binnenkomt. Je kan ook een nieuwe map maken ter plaatse. Maak bijv. een map "Microsoft" en kies deze.

 8. Je kan bijkomende voorwaarden maken, uitzonderingen enz. Best is om eens te experimenteren. Blijf klikken op Volgende tot je in het laatste dialoogvenster gevraagd wordt om een naam te geven aan de berichtregel, en of de regel moet ingeschakeld worden. Als je deze regel wil toepassen op berichten die zich al in uw mappen bevinden, schakel je het selectievakje Deze regel nu toepassen op berichten die al aanwezig zijn in. Als u deze regel wilt toepassen op al uw e-mailaccounts en het Postvak IN van iedere account, schakelt u het selectievakje Deze regel maken voor alle accounts in. e-mail berichtregels stap3

 9. Klik op Voltooien.

Een berichtregel maken in Outlook Express of Windows Mail

Hier is het zelfs nog iets eenvoudiger.

 1. Wijs in het menu Extra de opdracht Berichtregels aan en klik op E-mail.

 2. Schakel in het dialoogvenster Nieuwe e-mailregel één of meer selectievakjes in om de criteria in te stellen die moeten gelden.

 3. U kan ook meerdere voorwaarden selecteren.

 4. Schakel onder Selecteer de acties voor de regel een of meer selectievakjes in om te bepalen hoe berichten worden verwerkt die aan de geselecteerde voorwaarden voldoen.

 5. Klik op de onderstreepte hyperlinks in de sectie Regelbeschrijving om de criteria of actie voor de regel op te geven.

 6. Geef in het vak Naam van de regel een naam op, en klik op OK.e-mail-berichtregels-windows-mail

 7. Je kan tot slot in het laatste dialoogvenster kiezen om de regel direct toe te passen op een map, of op de hoofdmap Postvak In. Zo weet je direct of uw regel klopt. Klaar!
Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Friday, December 8, 2017 om 09:00u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd