Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

A1 Sitemapgenerator: fouten opsporen in uw website en sitemaps maken

 1. De belangrijkste tips op een rijtje
 2. Hoe schrijf je goede teksten?
 3. Hoe verzorg je de opmaak van uw website?
 4. Hoe optimaliseer je uw website?
 5. Top 10 van de belangrijkste ranking factoren volgens specialisten
 6. De belangrijkste ranking factoren voor Google in 2009
 7. Sitemaps genereren en fouten opsporen in uw website met A1 Sitemapgenerator
 8. A1 Keyword Research: fouten opsporen in uw website en de juiste zoektermen maken
 9. Websites analyseren en controleren met A1 Website Analyzer
 10. Het belang van een persoonlijke error 404 pagina

A1 Sitemap GeneratorWanneer u een sitemap maakt overeenkomstig het sitemap-protocol van sitemaps.org, garandeert dit niet dat uw site en alle pagina's zullen gevonden worden door de zoekmachines, maar je helpt ze wel een heel stuk vooruit. Het is alsof je wegwijzertjes zet voor de zoekmachines naar uw pagina's, terwijl ze ze anders zelf moeten gaan zoeken.

Je kan op diverse sites gratis sitemaps laten maken, o.a. op www.xml-sitemaps.com. Het werkt snel en vrij accuraat, maar het heeft één nadeel: je kan weinig parameters instellen. Zo zal een URL met een hoodletter tweemaal opgenomen worden in de sitemap, wat geen goede zaak is. Ideaal voor kleine websites waar weinig aan verandert.

A1 Sitemap GeneratorMet A1 Sitemap Generator haal je daarentegen een meer professionele oplossing binnen en heb je heel wat mogelijkheden. Eén ervan is dat je website eerst volledig gescand wordt op fouten, zoals gebroken interne links, onbestaande externe links (zie screenshot hiernaast, klik erop voor een grotere afbeelding). Andere mogelijkheden van A1 Sitemap Generator zijn het direct uploaden en pingen van je sitemaps, het valideren van je pagina's enz. Er zijn formaten in XML, html, asp.net, RSS, mobiel.

Als er ergens in je site ook maar één foute interne link staat, dan krijg je die onmiddellijk te zien en kan je de bronpagina onmiddellijk opvragen. Als je manueel een gebroken link moet zoeken, kan je uren bezig zijn met één fout te localiseren, gesteld dat je al weet dat er ergens een fout staat. Je kan je al weken afvragen waarom een pagina niet door Google wordt geïndexeerd, terwijl de URL op je site een fout bevat.

Voorbeeld: je maakt op pagina A een link naar /internet/index.asp, maar je typt een fout in de URL en je maakt een link naar de niet bestaande pagina /intenret/index.asp. A1 Sitemap Generator zal de foute pagina tonen. Als je klikt op "Gelinkt door", dan krijg je pagina A te zien waar de foute link staat, en kan je onmiddellijk de fout corrigeren.

A1 Sitemap GeneratorScannen van een website gaat zeer snel doordat je met meerdere connecties tegelijk kan werken. Je kan ook zeer snel al uw pagina's laten valideren op html, xhtml en CSS (zie screenshot hiernaast, klik erop voor een grotere afbeelding).

A1 Sitemap Generator kost slechts 49$ (35 à 40 €). Je kan gratis een volledig functionele versie downloaden voor dertig dagen. Hiermee kan je direct aan de slag om alle fouten uit uw website te halen en je eerste sitemaps op te laden. Er is een nederlandstalige versie voorzien. We hebben zelf een taalpakket samengesteld voor het Nederlands dat je hier kan downloaden en installeren. Als je een al wat grotere website hebt met enkele honderden pagina's, is dit een onontbeerlijke tool.

Hieronder nog enkele screenshots (klik erop voor een grotere afbeelding).

A1 Sitemap Generator

A1 Sitemap Generator

A1 Sitemap Generator

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Friday, December 8, 2017 om 09:00u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd