Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

Verzorg de opmaak van uw website

 1. De belangrijkste tips op een rijtje
 2. Hoe schrijf je goede teksten?
 3. Hoe verzorg je de opmaak van uw website?
 4. Hoe optimaliseer je uw website?
 5. Top 10 van de belangrijkste ranking factoren volgens specialisten
 6. De belangrijkste ranking factoren voor Google in 2009
 7. Sitemaps genereren en fouten opsporen in uw website met A1 Sitemapgenerator
 8. A1 Keyword Research: fouten opsporen in uw website en de juiste zoektermen maken
 9. Websites analyseren en controleren met A1 Website Analyzer
 10. Het belang van een persoonlijke error 404 pagina

Uw website moet technisch zo gemaakt zijn dat Google er doorflitst. Meestal sta je als bedrijf of KMO niet zelf in voor het technisch ontwerp van uw site. Maar als je kan meepraten met uw ontwerper, of zelfs kan controleren of alles volgens de regels is, ben je al uw concurrenten een stap vooruit. Dit zijn onze tips.

1. Zorg voor een opmaak met CSS en XHTML

De pagina's van uw website moeten opgemaakt zijn volgens de modernste standaarden, bijvoorkeur XHTML Strict zoals onze website. Dit betekent o.a. dat structuur en opmaak perfect gescheiden zijn van de inhoud. Dat gebeurt aan de hand van CSS: Cascading Stylesheets. Op zich is dat niet echt een vereiste voor Google als dusdanig, maar door hem zo op te maken, zal elke pagina zeer vlot gelezen worden door Google. Google heeft immers lak aan opmaak, maar lust des te meer uw tekst. Doe eens de test met onze site:

 • als je Firefox gebruikt: ga via het menu naar Beeld > Paginastijl > geen stijl.
 • met Internet Explorer kan je dat niet, maar meestal kan je via Bestand > Afdrukken > Afdrukvoorbeeld een indruk krijgen hoe de pagina er uit ziet zonder opmaak (ook in Firefox).

2. Weg met websites die opgemaakt zijn volgens het tabel-principe

Heb je nog een website volgens de oude manier van opmaken via tabellen, laat hem zo snel mogelijk heropmaken via de modernste technieken met XHTML en CSS. Heb je een ontwerper die het in Keulen hoort donderen als je over XHTML en CSS spreekt, dank hem af en neem een andere.

3. Maak geen "zware" pagina's

Google heeft een zoekrobot die zeer snel door uw website flitst aan de hand van de links die hij daar vindt. Pagina's die zeer traag laden als gevolg van zware afbeeldingen, ingewikkelde layout, flash, enz, worden daardoor vaak overgeslagen tijdens het "crawlen".

4. Zorg voor een snelle hosting

Hetzelfde probleem als met de zware pagina's: als de hosting te traag is, duurt het te lang om uw pagina's in te laden en zal Google uw pagina's overslaan. Vermijd gratis hosting, want meestal laat de bandbreedte en de snelheid zeer te wensen over. Het zijn ook niet altijd de grote spelers die het best zijn.

5. Zorg voor een goede mappenstructuur

Heb je een iets uitgebreidere website, of een website met veel categorieën, maak dan een overzichtelijke mappenstructuur. Google kan na een tijdje die mappenstructuur ook tonen in de zoekresultaten. Maak de structuur ook niet te diep. Drie niveaus is meer dan genoeg.

6. Geef uw pagina's een goede beschrijvende naam

Wij geven al onze pagina's ongeveer dezelfde naam als de titel van de pagina en we hebben daar zeer goede resultaten mee. Neem bijvoorbeeld de huidige pagina die u leest. We hebben die niet genoemd "opmaak.asp" maar "verzorg-de-opmaak-van-uw-website.asp". Gebruik koppeltekens tussen de woorden (nooit spaties!) en allemaal kleine letters. Als je grote letters gebruikt, zal Google ook altijd uw pagina opnemen met kleine letters, en zit je met tweemaal hetzelfde zoekresultaat en dat wordt vaak gesanctioneerd.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Friday, December 8, 2017 om 09:00u