Zet de Deur Wagenwijd Open voor Google
- Startpagina Gouden Tips voor Top Zoekresultaten
- Sleutelwoorden in domeinnaam, mappen en URL's
- Zet de Deur Wagenwijd Open voor Google
- Zorg voor een Goede, Heldere en Vlakke website structuur
We zien zeer gerenommeerde webdesign bedrijven, die zoekmachine optimalisatie hoog in het vaandel voeren, hier grove fouten op maken. Hoe meer nadruk op design, hoe meer javascript er gebruikt wordt, hoe meer troep er bovenaan de pagina komt te staan. Je webpagina moet voor Google een autosnelweg zijn met 10 rijvakken zonder verkeer, en één grote wegwijzer naar alle links op uw site: de sitemap.
Hoge pagerank maar geen optimalisatie op de site: Foei!
Webdesign bedrijven hebben vaak een hoge pagerank, en gebruiken dit om de klant wijs te maken hoe goed ze zijn in zoekmachine optimalisatie. Wat ze er niet bij zeggen is dat ze op elke website die ze maken, vaak op elke pagina van die website, hun link plaatsen "Design by ...". Als je zo 100 websites in je portfolio hebt, en je hebt het geluk van een paar succesvolle eronder te hebben, dan is je pagerank zeer snel fenomenaal hoog.
Maar wordt zo'n webdesign bedrijf dan snel gevonden via een zoekmachine? Dat is zeer de vraag. Want optimalisatie op de site is vaak van ondergeschikt belang.
Google: een tekstvretend monster, zorg voor voer
Google vreet vooral tekst. Zorg dat je daarom alle obstakels wegneemt naar die tekst. Zorg dat er in de <head> tags (je kan dat zien door met de rechtermuisknop op een webpagina de broncode op te vragen) zo weinig mogelijk staat.
We hebben op elk van onze pagina's direct na de <head> tag de title, description en keywords tag:
<title>1001 Tips - Zet de deur wagenwijd open voor Google </title>
<meta name="description" lang="nl" content="1001 Tips - Zet de deur wagenwijd open voor Google " />
<meta name="keywords" lang="nl" content="1001 Tips - Zet de deur wagenwijd open voor Google" />
Dan hebben we twee noodzakelijke meta tags, drie links naar de CSS opmaakbestanden en één link naar een javascriptscript bestand:
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<meta http-equiv="content-language" content="nl" />
<link href="../../css/site3.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />
<link href="../../css/print.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="print" />
<link href="http://www.1001tips.be/css/mobile.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="handheld" />
<script type="text/javascript" src="../../js/scripts.js"> </script>Dat is het!
Daarna komen de menus en de teksten.
XHTML Strict: een techniek die loont
We hebben van bij aanvang van onze website gekozen voor de markup XHTML 1.0 Strict. Dit is momenteel de strengste validatieregel voor de opmaak van een webpagina. Het vergt een strenge discipline om dit voor elkaar te krijgen. Op zich is XHTML 1.0 Strict geen garantie op betere zoekresultaten, maar doordat je zeker bent van een strenge en correcte opmaak, vindt Google ook makkelijk zijn weg naar je teksten.
Daarom raden wij ook aan om uw webpagina's één voor één te valideren op deze markup regels.
Voor validatie van uw webpagina's kan je hier terecht: http://validator.w3.org/. Is je pagina opgemaakt volgens de markup XHTML Transitional, dan wordt uw pagina volgens die regel gevalideerd.
Is je pagina opgemaakt volgens de markup XHTML Strict, dan wordt uw pagina volgens deze regel gevalideerd. Zorg dat er geen fouten in zitten!
Dit is wat je op elke pagina moet krijgen:
Niet dit:
Sitemap: één groot verkeersbord voor Google
De sitemap is een inhoudstafel met alle pagina's van uw website. Ze heeft de vorm sitemap.xml. Er zijn verschillende manieren om die sitemap automatisch te maken. Googel maar eens naar "generate sitemap". Wij gebruiken al enkel jaren A1 Sitemap Generator. Een zeer flexibel en snel programma om sitemaps te maken, te uploaden en te pingen. Na elke nieuwe pagina maken we een nieuwe sitemap en sturen we die door naar de zoekmachines (pingen). Hiermee geven we (o.a.) aan Google het signaal: "Vers voer!".
Aan A1 Sitemap Generator, hebben we hier een artikel gewijd.
De snelheid van uw pagina: geen snelheidsbeperkingen
De snelheid waarmee Google uw pagina's kan crawlen (doorsnuffelen), wordt alsmaar belangrijker. Dit wordt het laatste jaar door verschillende top-ingenieurs van Google bevestigd. Door de deuren wagenwijd open te zetten voor Google en geen obstakels te hebben, zal uw pagina uiteraard sneller laden en beter geïndexeerd worden.
© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd