Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Hosting

 1. Wat is hosting?
 2. Wat is virtuele hosting?

Wat is hosting?

Hosting komt van het Engelse woord "host", wat gastheer betekent. Als je een ontwerp voor een website hebt, en je wil die via internet beschikbaar maken, dan heb je een hosting provider nodig. Dat is een firma die ruimte voorziet op computers (webservers) die verbonden zijn met het internet.

Soorten hosting.

 1. Virtuele hosting, gedeelde hosting, shared hosting

  Allemaal termen voor hetzelfde. Dit is de eenvoudigste vorm van hosting. Je huurt gewoon een gedeelte van de schijf van een webserver, waar ook nog andere klanten een deel van huren.
  Lees hier op wat je moet letten bij virtuele hosting, de meest voorkomende vorm voor kleinere websites voor particulieren en KMO.

 2. Dedicated Hosting

  Ook bij dit soort hosting huur je een gedeelte van een schijf af bij de hosting provider. Alleen ben je hier nu volledig baas over en kan je zelf componenten en programma's installeren. Deze vorm van hosting is ideaal voor de iets grotere bedrijven die zelf geen hosting willen voorzien omwille van veiligheid en continuïteit, maar die wel de volledige controle willen behouden.

 3. Co-locatie

  Bij co-locatie huur je een server bij de hosting-provider, die wordt opgesteld in een ruimte van de hosting-provider. Deze ruimte is voorzien van airco, noodstroomvoorzieningen, branddectectie, brandpreventie en veiligheid. Meestal kan je zelf je prijs bepalen op basis van geheugenruimte, backupruimte enz.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 5, 2017 om 11:33u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd