Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

Sharepoint oplossingen en handleidingen

 1. Startpagina Sharepoint oplossingen en handleidingen
 2. Top 10 verbeteringen en vernieuwingen in Sharepoint 2010
 3. Werken met het webonderdeel Inhoudseditor (CEWP)
 4. Onderdelen van een Sharepoint pagina verbergen
 5. Dynamische KPI-lijst met Google charts
 6. Lijst met grote tekstvelden inklappen en uitklappen
 7. Lange veldnamen in een formulier afbreken
 8. Een bevraging of enquête gebruiksvriendelijker maken
 9. Gratis Sharepoint Designer!

Sharepoint is een programma van Microsoft dat zich situeert binnen de Office familie (Word, Powerpoint, Excel, Access, ...). Er is één groot verschil met de gekende Office programma's, en dat is dat Sharepoint een serverprogramma is. Je draait het met andere woorden niet op een lokale PC zoals bijvoorbeeld Word of Excel, maar op een webserver.

Veruit de belangrijkste opdracht van Sharepoint is informatie delen op alle mogelijke manieren. Zo kan je zeer makkelijk agenda's delen, documentbibliotheken, diatheken (verzameling van Powerpoint dia's), afbeeldingsbibliotheken, formulieren,websites, lijsten, bestanden, enquêtes, discussieforums, vergaderruimtes, wikis, rapporten, persoonlijke websites, enz.Sharepoint logo

De sleutelbegrippen van Sharepoint zijn:

 • informatie beheren en delen,
 • samenwerken,
 • bedrijfsprocessen sturen,
 • zoeken en vinden.

De integratie met Office 2007 is enorm groot. Zo kan je rechtstreeks op de server documenten bewerken, zonder ze eerst te moeten downloaden en dan opnieuw uploaden.

Op de Nederlandstalige site van Sharepoint vind je uitgebreid uitleg van wat Sharepoint is, wat het doet, met demo's enz.

De artikelen die je hier vindt, gaan vooral over handige oplossingen voor taken binnen Sharepoint die niet altijd "out of the box" aanwezig zijn. Je hoeft geen programmeur te zijn om deze artikelen te begrijpen en toe te passen in uw eigen Sharepoint omgeving. Hooguit wat kennis van html, css en javascript is al voldoende om Sharepoint onderdelen naar uw hand te zetten. We richten ons hier niet tot Sharepoint specialisten, maar tot gevorderde gebruikers (ook wel eens "power users" genoemd) met machtigingen voor volledig beheer: teamverantwoordelijken, diensthoofden, leidinggevenden, afdelingshoofden enz.

We gaan het hier niet hebben over de klassieke handleidingen en trainingen die je vindt in boeken en op internet. De officiële Nederlandstalige website van Sharepoint is overigens zeer goed gedocumenteerd. Hier vind je uren training over de meest belangrijke onderdelen van Sharepoint: http://office.microsoft.com/nl-nl/training/CR102146081043.aspx.

Waar we het wel over hebben zijn de kleine aanpassingen die een teamverantwoordelijke (meestal geen programmeur) soms nodig heeft om bijvoorbeeld een lijst er net iets anders te laten uitzien, om afbeeldingen op te nemen in lijsten enz. We gebruiken ook bij voorkeur de Nederlandstalige benamingen voor Sharepoint onderdelen. Er is al zeer veel geschreven over Sharepoint in het Engels, maar niet iedereen begrijpt voldoende Engels om ermee aan de slag te kunnen.

Overigens vind je voor Office zelf (Word, Powerpoint, Excel, Access, ...) ook zeer interessante trainigen op de website van Office: http://office.microsoft.com/nl-be/training/HA102255331043.aspx

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Friday, December 8, 2017 om 09:14u