Alcoholvrije aperitieven met fruit: 10 toppers!
- Startpagina eten en drinken
- Notenwijn of notenporto
- Alcoholvrije aperitieven met fruit: 10 toppers!
- Vlierboom-recepten: vlierbloesem-aperitief, vlierbloesemthee en vlierbessensiroop
- Bereidingen met walnoten of okkernoten
- Zelf advokaat maken
- Zelf chocopasta maken
- Zelf glühwein maken
- Hoe maak je een perfecte omelet?

Onlangs zag ik op de site dat iemand gezocht had naar alcoholvrije aperitieven. Veel meer had ik niet nodig om 10 van mijn favoriete alcoholvrije drankjes op een rijtje te zetten. De drankjes die ik maak had ik nooit als aperitief gezien, maar veeleer als een verfrissing in de zomer, een gezond tussendoortje. Het is ook een manier om de overvloed aan fruit in de zomer te verwerken.
Je kan ze ook drinken als zuiveringsdrankjes of ter ondersteuning van een dieet. Want al is een 1,5 liter water drinken per dag gezond, toch kan het mij wel eens te lastig worden. Hier volgen een paar receptjes.
Aperitief 1
Benodigdheden : 4 appelsienen, 1 roze pompelmoezen, 1 citroen, muntblaadjes, spuitwater
Bereiding: pers het fruit tot sap en voeg er spuitwater bij. Dien op en versier met een blaadje munt
Aperitief 2
Benodigdheden: 5 appelsienen, 2 roze pompelmoezen, 1 citroen, 1 verse ananas, ananassap, bloemsuiker
Bereiding: maak sap van de appelsienen, 1 citroen en van 1 en ¾ van de pompelmoes. Giet alles samen en voeg er het ananassap bij. De hoeveelheid sap van de appelsienen = hoeveelheid sap van de pompelmoes = ananassap. Meng alle sappen en voeg bloemsuiker toe naar eigen smaak. Snij de rest van de pompelmoes en een schijfje ananas in kleine stukjes en steek dit alles op een prikkertje. Dien op in schuine oplopende glaasjes en leg het fruitspies er in.
Aperitief 3
Benodigdheden : 2 roze pompelmoezen, 1 en ½ bierglas passievruchtensap en 1 en ½ bierglas spuitwater
Bereiding: pers de pompelmoezen. Voeg bij het passievruchtensap en giet er het spuitwater bij.
Aperitief 4
Benodigdheden: 2 citroenen, 1kg witte druiven (liefst zonder pitten), 1 fles appelsap, 1fles spuitwater, bloemsuiker
Bereiding: de druiven ontdoen van de pel en bestrooien met suiker. Roer alles om en laat ongeveer 1 uur koelen in de ijskast tot de suiker gesmolten is. Het sap van de citroen en het appelsap bij de druiven gieten. Eens proeven en eventueel volgens smaak nog wat suiker of citroen bijvoegen. Pas als de gasten er aan komen het frisse spuitwater toevoegen.
Aperitief 5
Benodigdheden : 4 lychees, 4 kiwi’s, 2 limoenen, tonic en ijsblokjes
Bereiding: pers de limoenen uit. Ontpit de lychees en schil de kiwi’s en maak er moes van met een handmixer. Voeg hierbij het sap van de limoenen. Plet de ijsblokjes tot kleine stukjes. Doe alles in glazen en leng aan met tonic.
Aperitief 6
Benodigdheden : 4 eetlepels vloeibare honing, 2 citroenen, 1 bierglas of 1 en ½ bierglas plat water, ijsblokjes, muntblaadjes
Bereiding: Pers de citroenen uit. De honing, het citroensap en het water goed mengen met een handmixer. Giet in de glazen en voeg er ijsblokjes aan toe. Dien op en versier met een blaadje munt.
Aperitief 7
Benodigdheden : 1 bierglas ananassap, 1 bierglas appelsiensap, 1 en 1/3 bierglas pompelmoessap, ½ bierglas grenadine
Bereiding: Voeg alle sappen te samen en bewaar in de koelkast. Giet in de glazen en maak een fruitspiesje van kleine stukjes ananas afgewisseld met stukjes pompelmoes.
Aperitief 8
Benodigdheden : 1 bierglas ananassap, 1 bierglas passievruchtensap, een verse ananas, ½ liter bitter lemon
Bereiding: Voeg alle sappen te samen en bewaar in de koelkast. Giet in de glazen en voeg er de bitter lemon aan toe. Versier de glazen met een stukje verse ananas.
Aperitief 9
Benodigdheden : 1 onbespoten citroen, citroenmelisseblaadjes, spuitwater
Bereiding: Schil de citroen (niet te dik en evenwijdige repen schillen) en pers hem uit. Giet het sap in een hoog glas. Breng een sliert van de citroenschil ook in het glas. Vul aan met spuitwater. Hak een paar citroenmelisse blaadjes fijn en voeg ze in het glas.
PS: beschik je over geen citroenmelisse dan kan het ook met fijn gehakte peterselie.
Aperitief 10
Benodigdheden : 2 bierglazen pompelmoessap, 1 citroen, 4 tot 5 eetlepels citroensorbet
Bereiding: Klop de citroensorbet op en verdeel over 4 glazen. Vul aan met het pompelmoessap. Snij de citroen in schijfjes en garneer er de glazen mee.
PS: dit drankje kan ook met limoen en limoensorbet gemaakt worden.
Alle drankjes zijn heel verfrissend en gezond.
Santé!
© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd