Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Met Mandarin Napoléon

  1. Startpagina aperitieven en coctails met alcohol
  2. Met Cachaça of Tequila
  3. Met rum (wit of donker)
  4. Met Cointreau
  5. Met Amaretto Disaronno
  6. Met Mandarin Napoléon
  7. Met Vodka
  8. Met Gin
  9. Met wijn of champagne

Mandarin NapoléonAperitief 1: French Fear

Benodigdheden:  50 ml Mandarin Napoléon, 25 ml donkere rum, 63 ml ananassap en gemalen ijs.

Bereiding:  giet alle ingrediënten in een shaker. Vul een groot wijnglas hiermee. Doe ijs in het glas. Garneer met een schijfje appelsien.    

Aperitief 2: L’Aiglon

Benodigdheden:  1 cl Mandarin Napoléon en champagne of schuimwijn en Martaschino cherries met steeltje.

Bereiding:  giet de Mandarin Napoléon in een champagne flute. Leg er een kersje in en vul het glas nu verder met champagne.

Aperitief 3: Mandarin Alex

Benodigdheden:  50 ml Mandarin Napoléon, 25 ml crème de cacao, 50 ml room en gemalen ijs.

Bereiding:  giet alle ingrediënten in een shaker. Giet de drank in een groot wijnglas.

Aperitief 4: Niagara Falls

Benodigdheden:  50 ml Mandarin Napoléon, 50 ml vodka, 25 ml limoensap, 6 ml suikersiroop en een fles ginger ale (Canada Dry) en gemalen ijs.

Bereiding:  giet alle ingrediënten in een shaker. Vul een champagne flute hiermee. Doe ijs in het glas en vul volledig met ginger ale. Garneer met een schijfje appelsien.    
Deze aperitief behaalde een gouden medaille in 1992 op de cocktail Olympics in Toronto.

Aperitief 5: Napotonic

Benodigdheden:  30 ml Mandarin Napoléon, 25 ml vodka en spuitwater.

Bereiding:  giet alle ingrediënten in een stevig glas en vul aan met spuitwater. Garneer met een schijfje appelsien en een lint appelsienschil.    

Aperitief 6: Summer Time

Benodigdheden:  25 ml Mandarin Napoléon, 25 ml gin, 63 ml appelsiensap,  6 ml  grenadine en gemalen ijs.

Bereiding:  giet alle ingrediënten in een shaker en vul voor ¾ het cocktailglas. Vul aan met crushed ijs. Garneer met een schijfje appelsien en een lint appelsienschil.
Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 12:45u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd