Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Met rum (wit of donker)

 1. Startpagina aperitieven en coctails met alcohol
 2. Met Cachaça of Tequila
 3. Met rum (wit of donker)
 4. Met Cointreau
 5. Met Amaretto Disaronno
 6. Met Mandarin Napoléon
 7. Met Vodka
 8. Met Gin
 9. Met wijn of champagne

Rum BacardiAperitief 1: Blue banana

Benodigdheden voor 2 glazen: , 4 cl bananenlikeur,  1,5 cl witte rum, 2 cl Blue Curaçao, ½ rijpe banaan, 1 bolletje vanille-ijs,  1,25 cl room en 4 eetlepels gemalen ijs.

Bereiding: doe alles in een blender en mix alles fijn. Verdeel over longdrinkglazen en voeg er gemalen ijs bij. Serveer meteen.  

Aperitief 2: Mai Tai

Benodigdheden:  4 cl witte rum, 3 cl donkere rum, 2 cl Grand Marnier of Cointreau of Triple Sec, 1 cl Amaretto, 1 cl kandijsuikersiroop, 1 cl amandelsiroop of grenadine, sap van ½ limoen, muntblaadjes en gemalen ijs.   

Bereiding:  alle ingrediënten in een shaker samen brengen met wat ijs. Goed schudden en de drank in een wiskyglas gieten. Nog wat ijs bijvoegen. Garneer met een schijfje limoen en een takje munt (om aroma van de munt tot zijn recht te laten komen, de munt wat kneuzen).

Aperitief 3: Pina colada

Benodigdheden voor 2 glazen:  8 cl witte rum , 5 cl kokosroom,  8 cl ananassap, 3 cl slagroom en 4 eetlepels gemalen ijs.

Bereiding: doe alles in een shaker en schud goed. Verdeel over de glazen en rasp er nog wat nootmuskaat over. Versier het glas met een stukje ananas. Serveer meteen.  

Aperitief 4: Pina colada extra

Benodigdheden voor 4  glazen:  8 cl witte rum, 5 cl Batida de coco, , 4 dl ananassap , het sap van 1limoen,  2 dl kokosmelk,  3 eetlepels bruine suiker.

Bereiding:  

 • Voor het bekomen van de ananassorbet: kook de suiker met 1/3 van het ananassap in een pannetje. Haal van het vuur en voeg er de rum, het limoensap en de rest van het ananassap bij. Roer alles goed. Giet dit mengsel in een lage schaal en zet 3 à 4 uur in de diepvriezer. Ga regelmatig in het mengsel roeren. Eventueel kan je van dit mengsel ijs maken in de ijsmachine en dit kan je zo in de diepvriezer bewaren.
 • Voor je de aperitief wil serveren, laat je nu de kokosmelk en de kokoslikeur in een pannetje licht op koken. Haal van het vuur en mix alles tot schuim.
 • Vul nu de glazen met de ananassorbet en overgiet alles met het warme kokosschuim. Serveer meteen.  

Aperitief 5: Pink Lady

Benodigdheden voor 2 glazen:  6 cl witte rum, 1 dl kokosmelk,  4 cl grenadine en 8 eetlepels gemalen ijs.

Bereiding: doe alles in een mixer tot de drank schuimig is. Verdeel over gekoelde glazen. Serveer meteen met 2 rietjes en zet een parapluutje in één van de rietjes.

 

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 12:45u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd