Zelf glühwein maken
- Startpagina eten en drinken
- Notenwijn of notenporto
- Alcoholvrije aperitieven met fruit: 10 toppers!
- Vlierboom-recepten: vlierbloesem-aperitief, vlierbloesemthee en vlierbessensiroop
- Bereidingen met walnoten of okkernoten
- Zelf advokaat maken
- Zelf chocopasta maken
- Zelf glühwein maken
- Hoe maak je een perfecte omelet?
De winter brengt niet alleen kou en sneeuw mee maar ook de nodige gezelligheid. Wat smaakt er nu beter bij een knetterend haardvuur dan een lekker glaasje glühwein.
Een heerlijk geurend glaasje glühwein smaakt heerlijk in deze periode. Je kan natuurlijk een fles kant-en-klare glühwein kopen, maar de smaak van zelf gemaakte glühwein is niet te evenaren. We geven jullie dan ook graag ons recept mee.
Benodigdheden
1 liter rode wijn van middelmatige kwaliteit, 5cl cognac of bruine rum, 1 citroen, 1 sinaasappel, 2 eetlepels honing, 100 gram rietsuiker, 2 kruidnagels, een stokje kaneel en een mespunt nootmuskaat.
Bereiding
Giet de wijn in een kookpot.
Voeg daarbij de citroen en de sinaasappel, die met schil en al in stukjes is gesneden.
Roer ook de suiker en de honing er onder. Breng op smaak met de nodige kruiden.
Verwarm het mengsel tot het net niet kookt maar wel veel damp te zien is. Hoe langer de drank kookt, des te meer verdampt de alcohol en gaat de smaak verloren.
Zet de kookplaat toe en laat de vloeistof nog een 30 minuten trekken. Giet daarna door een zeef en voeg er op het laatste nog 2 glaasjes rum of de cognac toe. Laat nog even opwarmen.
Serveer voorzichtig in de glazen. Om de glazen te beschermen tegen barsten, zet je in het glas eerst een koffielepeltje.
En nu genieten maar!!!
© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd