Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Originele geschenken voor paardenliefhebbers

  1. Startpagina geschenken
  2. Leuke geschenken of origineel cadeaus: hier enkele ideeën.
  3. Originele geschenken voor paardenliefhebbers
  4. Makeupidee.be: Exclusieve Make-Up Workshops, Producten en Geschenken
  5. Een professionele fotopresentatie met Proshow Producer als cadeau
  6. Een professioneel fotoboek met ExtraFilm
  7. Winkelen bij Paris Hilton

Paarden zijn als een microbe eens je ermee besmet bent, geraak je er nooit meer van af! Dit ondervonden wij aan de lijve. Niet alleen het rijden op zich bracht ons ontspanning en voldoening maar vooral de omgang met paarden in het algemeen gaf ons leven een totaal andere wending. Meer hierover kan je lezen in de rubrieken “paarden en gezondheidsproblemen” en “paarden helpen bij het verwerken van tegenslagen”.

In de 20 jaar dat we reeds met paarden bezig zijn, leerden wij dus al heel wat paardenliefhebbers kennen en bouwden wij uiteraard hier ook onze vriendenkring uit. Samen met gelijkgezinden legden wij dus ook een stukje levensweg af met deze mensen. Geboorte, verloving, huwelijk, verjaardag, jubileum, verhuizing, nieuwe woning, Nieuwjaar, nieuwe baan, geslaagd voor een examen,… Ja, iedere gelegenheid was goed om naast onze paardenliefhebberij het daarbuiten ook extra gezellig te maken en een feest te organiseren. En dat het paardenvolk kan feestvieren, hoef ik je niet te zeggen. Als ze ergens voor gaan dan gaan ze voluit en genieten met volle teugen. Moeilijker werd het soms als je op zoek moest gaan naar een origineel cadeau. Natuurlijk vind je in de ruitershops wel handige en bruikbare zaken waar je een paardenliefhebber mee kan plezieren maar soms mag het toch een tikkeltje meer zijn.

Hoefijzers

Op een Nederlandse site vonden wij wel een heel leuk cadeau. Volgens een oude traditie brengt een hoefijzer geluk en bespaart je voor tegenslagen.  Zeg nu zelf wat is er mooier dan iemand levenslang geluk toe te wensen?  Via deze site krijg je de mogelijkheid om een hoefijzer, waarop je een zelf uitgekozen tekst kan laten graveren, als geschenk aan te bieden. De hoefijzers zijn in verschillende materialen (natuur, chroom, goud) beschikbaar en worden origineel gepresenteerd op een kussentje of zelfs stro. Het is een aanrader en een feest om het hoefijzer te krijgen of te geven. Het hoefijzer wordt klaar verpakt in een doosje met het boekje 'Veel Geluk', bijpassende hoefnagels en een persoonlijke wenskaart. De fraaie cadeauverpakking is het helemaal klaar om zo feestelijk te overhandigen.

Zeker de moeite waard voor wie paarden een passie is! Interesse ? Surf naar www.hoefijzers.nl

Paardenhoofdspiegels

Op de onlangs opgestarte website http://www.vof-carrousel.be vind je paardenhoofdspiegels en de handige demonteerbare zadel- en materiaaldragers "Equi-trolley". Allemaal eigen makelij! Zeker de moeite waard want uiterst origineel!

Equi Trolley VOF-CarrouselPaardenhoofdspiegel VOF Carrousel

Juwelen voor de ruiter

Of wat dacht je van een juweel ( een armband, een ring, oorbellen  of hanger) waarin staarthaar van jouw lievelingspaard is in verwerkt? Ja, sinds januari 2007 is dit mogelijk bij HorseHairJewelry. Elk juweel wordt door een goudsmid op maat en met de hand gemaakt. De beschikbare materialen: zilver (100% nikkelvrij), 14 karaat of 18 karaat geel goud en wit goud, al dan niet afgewerkt met zirkonia of briljanten.

Graveren is ook mogelijk. Dit is een leuk geschenk om te krijgen of om te geven en zo draag je op ieder moment, elke dag en overal je favoriete paard bij je. De juwelen van HorseHairJewelry kan je zeker bewonderen op de stand op diverse paardenbeurzen zoals bijvoorbeeld Flanders Horse Expo te Gent.

Juwelen van uw paarden

Bezoek de site en bekijk de verschillende mogelijke juwelen: http://www.horsehairjewelry.eu/index.html
http://www.pleasuregaits.com/Shop.htm

Nog meer juwelen met paardenhaar vind je op de volgende site: http://www.paardenhaarsieraad.nl/Index.html

Juwelen voor het paard

Wil je echter je paard opsmukken met een eigen paardenjuweel dan kan je voor je viervoeter een Rythm Beads, Healing Beads, Rescue Beads, Gemstone Beads of Mane/tail Clips aankopen. Dit zijn vrolijke en kleurrijke halskettingen voor uw paard. Dit aardenjuweel is afkomstig uit Amerika.

Elke Rhythm Bead bestaat uit een combinatie van gekleurde parels en een serie kleine belletjes die een zacht gerinkel voortbrengen wat een kalmerend of genezend effect geeft voor zowel paard als ruiter.

ettingen voor paarden

In Belgie kan je terecht in:

In Nederland kan je terecht op de volgende sites:

Een ander leuk geschenk voor paardenfreaks zijn de dynamische paardenschilderijen van Paula Collewijn.  Deze kunstenares schildert  in houtskool, pastel en olieverf. Paula Collewijn schildert ook paardenportretten in opdracht voor particulieren aan de hand van eigen foto’s van je paard of hond. 

Je kan het werk van Paula Collewijn bezichtigen op diverse paardengerelateerde beurzen en evenementen, zoals Jumping Amsterdam, Horse Event en Iberische paardendagen.  De schilderijen zijn echte juweeltjes.

Bewonder ze zelf maar op haar eigen site:  http://www.paula-collewijn.com/

Schilderij van uw paard

Beeldende kunst

Hou je meer van beeldende kunst van paarden dan spreekt het werk van Pieter van  Goor je aan. Pieter is fokkerij-deskundige in Nederland en kent de lichaamsbouw- en structuur van de paarden tot in de kleinste details. Zijn sculpturen zijn gemaakt met oog voor detail, hebben de juiste verhoudingen en een correcte anatomie. Hij laat zich vooral inspireren door het Nederlandse warmbloed paard, het Nederlandse tuigpaard, het Baroque en het Friese paard. Als autodidact maakt hij beelden van bescheiden afmetingen in neolith, tin en brons.

Overtuig jezelf en bezoek de volgende site: http://www.ateliercheva.nl/

Beeldende kunst

Lekkernijen

Bij een speciale gelegenheid horen ook lekker eten en drinken. Ook hiervoor kan je in de paardenwereld terecht. Van paardenmelk worden immers gezonde lekkernijen bereid. Denk maar aan paardenmelklikeur,  paardenmelkijscrème,  paardenmelkyoghurt.

Lekkernijen

En wat dacht je van pralines ontwikkeld op basis van paardenmelk? Een Belgische of beter Knokse chocolatier David Maenhout, alias Chocolatier M, heeft een praline ontwikkeld op basis van paardenmelk. Hij deed dat naar aanleiding van de start van het paardenspektakel Cavalia in Knokke-Heist. Hij combineerde paardenmelk met pâte fruits van vurige bloedsinaas en donkere chocolade van Callebaut. Op de praline staat een trendy paardenkop afgebeeld. Voor een halve kilo betaal je slechts 19.50 €.

Verzorgingsproducten

Van paardenmelk maakt men ook allerlei verzorgingsproducten in de cosmetica omdat de paardenmelk ook  huid- en haarproblemen kan tegemoetkomen. Paardenmelk werkt hellend voor mensen met een droge, gevoelige- of probleemhuid .
We sommen er een paar voor je op: handzeep,reinigingsmelk,  douchegel, badschuim, shampoo, hairconditioner, body lotion, hydraterende handcrème, voet- en beenverzorgingscrème.

Voor al deze melkproducten alsook cosmetica-producten kan je terecht op onder andere de Paardenmelkerij  ’t Kattenheye te Laarne: http://www.paardenmelkerij.info/n/nl/winkeltje/openingsuren

of op de Paardenmelkerij Het Brabanderhof te Lier: http://www.paardenmelk.be/pages/hofframe.html

Verzorgingsproducten

Ook de firma Ecopharma bvba, Ambachtstraat 1, 9700 OUDENAARDE België verdeelt allerlei verzorgingsproducten onder de naam Equilac. Breng zeker een bezoekje op hun site http://www.equilac.com/nl/equilac-sensitive-body-cream/

Fotoshoots

Een fotoshoot van je eigen paard spreekt je misschien meer aan? Een professionele fotograaf komt bij je thuis je paard fotograferen.
In België kan je hiervoor terecht op de volgende site:
http://www.e-horse.be/wat.html
http://www.fotoos.be/horse.htm

In Nederland kan je hiervoor terecht op de volgende site:
http://www.ronbaltus.nl/Web/Paarden/Paarden.html
http://fotovanjou.nl/Paardensport.htm
http://dieren.aanbodpagina.nl/mooie-foto-shoot1

Boeken en DVD's

Hou je het toch liever bij een leerzaam boek of interessante Dvds  over paarden,  surf dan zeker naar de volgende sites eens:
Paardentips
Paardnatuurlijk
Mediaboek

Geef toe dit zijn allen leuke cadeaus om te geven of te krijgen als paarden je passie zijn.

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd