Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Nagelverzorging: sterke en flexibele nagels mooi van glans en kleur.

 1. Startpagina lichaamsverzorging
 2. De beste parfums voor vrouwen van 2009
 3. De beste parfums voor mannen van 2009
 4. Makeupidee.be: Exclusieve Make-Up Workshops, Producten en Geschenken
 5. Definitief ontharen
 6. Definitief Ontharen - Epileren tegen Ongewenste Haargroei met VPL
 7. Ontharen in een schoonheidssalon
 8. Ontharen thuis
 9. Last van droge huid in de wintermaanden
 10. Nagelverzorging: sterke en flexibele nagels mooi van glans en kleur
 11. Nagelverzorging: verzorgde nagelriemen
 12. De beste parfums voor vrouwen van 2008
 13. De beste parfums voor mannen van 2008

Probleem

Naast een afkeer voor ongewenste haargroei zijn goed verzorgde nagels een stokpaardje van mij. Als kind was ik een nagelbijter maar in de puberteit kwam daar verandering in. Jaloers keek ik naar andere meisjes die heel verzorgde nagels hadden en ik zou het afleren. En ja, waar een wil is, is een wet. Ik slaagde erin mijn nagels te laten groeien. Maar groot was mijn ontgoocheling want mijn nagels waren nog maar net zoals ik ze wou of ze scheurden in, braken af of schilferen af. Ik zou op zoek gaan om die mooi verzorgde nagels te krijgen, want deze zijn toch het visitekaartje van iedere vrouw.

Waar te verkrijgen

HeromeOp een natte zaterdag namiddag slenterde ik wat lusteloos in het warenhuis rond. In de afdeling lichaamsverzorging trok opeens een blauw doosje mijn aandacht. Mijn belangstelling was gewekt. Het ging om een product van Herôme. Het was een nagelverharder. Dit kon wel eens de oplossing zijn voor mijn probleem. Herôme heeft drie soorten nl Soft, Sterk en Extra sterk.

Wat zijn onze nagels en hoe groeien ze

Onze nagels zijn opgebouwd uit dode cellen en bevatten geen bloedvaten of zenuwen. Deze bevinden zich wel onder de nagel. Voor het vormen van een volledige nagel is er zes maanden nodig. Onze nagels groeien slechts zo'n drie millimeter per maand. De nagels zijn opgebouwd uit laagjes, die bij elkaar worden gehouden door wat vocht en vet.

De conditie van onze nagels kunnen we indelen in drie categorieën:

 • normaal: ze zijn flexibel, natuurlijke van glans en kleur
 • hard, droog: ze schilferen gemakkelijk af, breken, splijten, ze zijn geelachtig van kleur en zien er dof en met ribbels uit.
 • zacht, zwak: ze buigen té gemakkelijk, splijten en gaan snel inscheuren.

Voor dergelijke problemen zou Herôme, de "Nagelverharder in het blauwe doosje", de oplossing bieden.

De oplossing en hoe aan de slag

Ik koos alvast voor Extra sterk, want mijn nagels zagen er niet uit. Na 14 dagen zou ik reeds sterkere nagels hebben. Enthousiast en vol goede moed spoedde ik mij naar de kassa. Thuis gekomen starte ik de behandeling. Ik vijlde mijn nagels bij en ging aan de slag. De eerste dag diende ik één laag aan te brengen en de tweede dag een tweede laag daar boven op. De derde dag alles verwijderen met Herôme Caring Nail Polish Remover. En dan opnieuw starten zoals begonnen. Simpel niet? Na het aanbrengen ervan is het niet aan te raden je handen de eerste uren met zeep te wassen want dit zou de werking negatief beïnvloeden. Wat me wel wat verontrustte is het feit dat het product formaldehyde bevat en de kuur hierdoor maar maxium 4 keer per jaar mocht herhaald worden. De soft kuur bevat dit product niet en mocht je gedurende 3 weken gebruiken en zelfs als dagelijkse basis gebruiken.

Ik ondervond geen hinder van Herôme Extra sterk en na mijn behandeling had ik zeer sterke nagels en kon ik ze gemaakelijk bijvijlen en laten groeien zoals ik wou. Toch schakelde ik over op de soft versie van Herôme. Het woord "formaldehyde" was in mijn hoofd blijven hangen. Ik ging op het net zoeken naar een uitleg.

Formaldehyde blijkt een middel te zijn dat men vaak in de cosmetica industrie gebruikt als conserveermiddel of ontsmettingsmiddel van verpakkingen en machines. Ook in ziekenhuizen en laboratoria is het een veel gebruikt ontsmettingsmiddel. We vinden deze stof ook terug in vaccins. Het kan ook schadelijk zijn. Onder andere tabaksrook bevat deze stof. Maar ik had mijn mooi verzorgde nagels en was daar zeer tevreden mee. Ik hoef het product slechts 1 keer per jaar meer te gebruiken. Ik neem regelmatig een nagelbadje om mijn nagels meer veerkracht en glans te geven. Met de vier-stappen glansvijl krijg je een optimaal en natuurlijk glanseffect. Ik hoef mijn nagels niet te lakken om er onberispelijk uit te zien. Dank aan Herôme.
Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 12:55u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd