Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

De infrarood-sauna.

 1. Startpagina infrarood sauna
 2. Bewezen heilzame effecten van infrarood sauna
 3. Recent wetenschappelijk onderzoek naar sauna therapie, warmte-therapie
 4. WAON-therapie
 5. Niet bewezen heilzame effecten van infrarood sauna
 6. Ontgiftend effect van de infrarood sauna: discussie
 7. Gezondheidsrisico's van infrarood sauna

"Het licht van de geest zonder de warmte van het hart wordt vaak tot dwaallicht." ~ Peter Sirius Ps. van Otto Kimmig

Infrarood sauna's of infraroodcabines zijn een hype aan het worden. Wij kochten ons er ook een. Waarom? Dat lees je in het leuke artikeltje hieronder. Maar kritisch als we zijn gingen we op onderzoek naar de bewezen heilzame effecten van de infrarood sauna. Zoals met vele hypes zijn er voor- en tegenstanders. De heilzame effecten die de verkoper en de producent u voorspiegelt, kan je niet echt als objectief aanvaarden. In deze artikelenreeks gaan we op zoek naar feiten, wat medisch bewezen en niet bewezen is. En... we geven u ook al ons bronmateriaal zodat u kan verifiëren.

Een warm avontuur

Onlangs ging mijn teergeliefde in op een uitnodiging van een vriendin om in een infraroodcabine te gaan liggen. Mij niet direct bewust van het verschil tussen infrarood en ultraviolet vreesde ik het ergste.

Een abonnement voor 10 sessies en 200 € later is mijn eega als herboren. Ze ziet er stralend uit, ze heeft een fluwelen perzikhuidje en ze loopt ganse dagen te zingen.

Ze is er vast van overtuigd dat het door de infraroodcabine komt. Na elke sessie voelt ze zich gereinigd en fris als een hoentje.

Ikzelf ben nogal sceptisch tegenover dit soort zaken, maar ik kon niet naast de resultaten kijken. Maar 200 € voor 10 sessies leek me toch wat teveel. Aan één sessie per week gedurende een gans jaar kom ik aan 1.000 €!

Met moederdag in het verschiet, lanceer ik het idee van de aankoop van een infraroodsauna of infraroodcabine aan te kopen. Dat moest ik geen tweemaal zeggen. Na wat rondgesnuffeld te hebben op internet, vonden we direct verschillende verkooppunten in de buurt. Even dachten we nog aan een zelfbouw cabine, maar lieten idee dat al vlug varen. De infraroodsauna van Health Mate leek ons uiteindelijk de beste keuze. De aankoop van een infrarood sauna is iets waar je toch best goed over nadenkt, want echt goedkoop is het nu ook weer niet.

Wij direct op pad. Onze eerste stop is Aquazure in Ninove. Na een heel goede uitleg, en de garantie dat infrarood-sauna's alleen maar goede eigenschappen hebben en geen slechte (zoals de foute gevolgen door ultraviolet bij zonnebanken), besluiten we tot aankoop. Na nog even nagedacht te hebben of we een 1 persoons, 2 persoons of 3 persoons zouden aankopen, besloten we uiteindelijk toch te opteren voor de 2 persoons, omdat die ook als je er alleen in zit, toch wat comfortabeler is.

Voor 3.817 € (prijs model 2007-2008!) zijn we nu de gelukkige bezitters van onze eigen infrarood-sauna model HM-NSE-2-CD DELUXE. Dit is em:

Model HM-NSE-2-CD DELUXE


Ik kan dit toestel alleen maar aanbevelen aan iedereen! Al wat gezegd wordt in de uitleg van Health Mate kunnen we bevestigen:

 1. je voelt je stukken opgeknapt na een sessie van een half uur aan 60;
 2. je vermoeidheid verdwijnt grotendeels;
 3. ik heb in juni enorm veel last van hooikoorts (verstopte neus, tranende ogen, niezen). Na een sessie in de infrarood-sauna, ben ik voor een ganse dag verlost;
 4. het gaat snel en zonder tralala, geen water, geen damp. Je zet 10 minuten op voorhand het toestel aan en je kan erin;
 5. de Health Mate is zeer eenvoudig in het gebruik. De bijgeleverde gebruiksaanwijzing is absoluut makkelijk;
 6. dankzij het gebruik van aroma's die je in een speciaal daarvoor ontworpen aroma-houdertje kan gieten, wordt het nog aangenamer. Vooral het aroma van de eucalyptus is zalig;

Van de service van Aquazure zijn we ook heel tevreden. Heel goede uitleg, stipte levering en snelle installatie door vriendelijke installateurs. Geen vervelende verpakkingen die achterblijven, ...

Op de site van Health Mate vind je alle uitleg die je nodig hebt. Daar vindt je ook alle verkooppunten in België.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 12:12u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd