Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

Vorige pagina

De voorbereiding tot het stoppen met roken

 1. Startpagina stoppen met roken
 2. Stel een persoonlijke lijst op over je rookgedrag
 3. Waarom begon ik te roken?
 4. Waarom rook ik?
 5. Inzicht krijgen in wat roken met ons doet.
 6. Waarom stoppen met roken?
 7. Waarom het stoppen met roken uitstellen?
 8. De voorbereiding tot het stoppen met roken
 9. Het eerste moeilijk moment
 10. Hulpmiddelen om te stoppen met roken
 11. Gouden tips om te stoppen met roken
 • Na het opstellen en het analyseren van mijn persoonlijke lijst over mijn rookgedrag kreeg ik een heel andere visie op roken.
 • Ik was er nu vast en zeker van overtuigd dat roken mij geen voordelen bood. Ik ontdekte dat roken alleen maar nadelen had.
 • Ik wilde absoluut stoppen met roken en dit uit vrije wil. Ik nam zelf de beslissing om te stoppen met roken.
 • Ik vertelde mijn vrienden en collega’s dat ik beslist had te stoppen met roken.
 • Ik verzamelde op alle mogelijke plaatsen in huis de pakjes sigaretten. Deze zou ik nog allemaal op roken en er van genieten. Ik zorgde voor een rookvrije omgeving zodat ik de verleiding kon weerstaan. Het eigenaardige was dat eens ik de beslissing genomen had om te stoppen met roken, ik echt verlangde naar de laatste sigaret.
 • Voor mijn laatste sigaret maakte ik het rustig. Ik zou er van genieten. Wel ik kan je verzekeren dat dit absoluut niet het geval was. Ik heb de sigaret halverwege gedoofd. Ik was het beu, er moest nu een einde komen aan de verslaving, aan het mijzelf iets voor houden en wijs maken.
 • De laatste asbakken verzamelde ik in de garage maar liet de opgerookte peuken liggen. Ik wilde de confrontatie niet uit de weg gaan en er af en toe aan ruiken om mezelf er van te overtuigen dat roken stinkt.
 • In onze woning waste ik alles af wat maar door de nicotine vergeeld kon zijn. Ik genoot van de frisheid. Weg met die muffe sigarettengeur! Ik start een nieuw leven…
 • Ik probeerde zo positief mogelijk te zijn. Ik wilde mij gelukkig voelen omdat ik zelf beslist had te stoppen met roken. Ik zei constant tegen mezelf: “Nu ben ik er van af. Ik ga ervoor en ik kom niet meer op die beslissing terug. Ik wil geen sigaret meer.”
Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 13:16u