Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

De Auto Wassen, Poetsen en Waxen: Leuke Bezigheid of Karwei?

 1. Startpagina verkeer
 2. Winterbanden: Investering in Veiligheid
 3. De Auto Wassen, Poetsen en Waxen: Leuke Bezigheid of Karwei?
 4. Welke boorddocumenten horen in de auto?
 5. Bandenspanning controleren
 6. Tips ter preventie van autodiefstal
 7. Mistlichten aan of mistlichten uit?
 8. Stoppen op de pechstrook
 9. Getuige van een verkeersongeval
 10. Betrokken bij een verkeersongeval
 11. Winterbanden
 12. Installatie van Angel Eyes Umnitza Orion V2 op een BMW

Voor echte autoliefhebbers is de wekelijkse wasbeurt van de auto iets om naar uit te kijken. Urenlang zijn ze bezig met wassen, poetsen en waxen. Auto wax op het koetswerk zorgt voor de beste lakbescherming. Voor elk onderdeel is er speciale aandacht: ramen poetsen gebeurt met speciale zeep, de velgen krijgen dan weer een andere beurt.

De wekelijkse wasbeurt: opnieuw leuk!

Ikzelf ben een autoliefhebber maar niet in die mate dat ik het wassen en waxen van mijn auto als een leuk tijdverdrijf zie. Voor mij is het wassen van de auto iets dat noodzakelijk moet gebeuren tussen al de rest. Ik wil er daarom rap van af zijn. Daarom is het altijd leuk om producten en hulpmiddelen te vinden die het karwei lichter maken.

Die vond ik onlangs bij Wax-It. Wax-It verheft het onderhouden van de auto, het wassen, waxen en behandelen tot een ware kunst. Wax-It geeft niet alleen zeer goede adviezen, maar biedt een aantal uitstekende producten om het onderhoud van uw auto stukken makkelijker te maken, en het resultaat is super mooi.

Het zou ons te ver leiden om alle producten in de kijker te zetten, maar toch willen we u drie gouden tips geven voor uw wekelijkse poetsbeurt. Drie tips die ik zelf al een tijdje toepas, en die het wekelijkse karwei toch tot een iets leukere bezigheid maken.

Tip 1 : handschoen in plaats van spons.

Sponsen zijn niet zo erg vriendelijk voor het koetswerk van uw auto. Ze zijn vrij hard, en ze nemen makkelijk vuil op. Dat vuil gaat dan werken als een schuurspons, en maakt minuscule krassen die je goed kan zien als je auto in de zon staat.

Veel beter zijn de handschoenen die Wax-It aanbiedt. Voor het grofste vuil is er een handschoen uit microvezel, voor de minder vervuilde oppervlakken is er een handschoen uit superzachte schaapswol.

Tip 2: droogdoek in plaats van zeemvel

Zeemvellen zijn een echte nachtmerrie. Ze zijn glibberig, je kan ze moeilijk uitwringen, ze laten na een tijdje overal restjes zeemvel achter, ze nemen vuil op, je moet ze voor één auto wel 20 keer uitspoelen en uitwringen, bah!

Wat een verlossing toen ik de eerste keer de droogdoek, eigenlijk de wafeldoek, van Wax-It gebruikte. In één vloeiende beweging gans de wagen droog wrijven (en het is geen kleine): da's pas een luxe. Geen gedoe meer met zeemvellen uitwringen! Ik gooi de droogdoek op het dak en begin van boven naar onder alles af te drogen. De wafeldoek heeft een onwaarschijnlijke capaciteit om water op te nemen.

Opgepast! Je mag de wafeldoek niet meewassen met de gewone was. Waspoeder en vooral wasverzachter vullen de microsopische holtes in de wafeldoek, waardoor de wateropname sterk vermindert. Gewoon regelmatig eens uitwassen in een beetje lauw water.

Tip 3: afspoelen: niet sproeien of spuiten

We zijn allemaal fervente spuiters met de waterslang. Om de wagen af te spoelen zetten we liefst de strafste spuit erop, het moet immers vooruitgaan. Hierdoor vind je op de wagen overal druppels. Door niet te spuiten maar het water gewoon over je wagen te laten lopen, vloeit het water door zijn eigen cohesie (aantrekking) volledig weg over het oppervlak. Er blijft soms haast niks van water achter. Met de wafeldoek afdrogen gaat dan nog rapper.

Waar vind je Wax-It?

Wax-It heeft nog veel andere goede producten, maar die hebben we zelf nog niet gebruikt, dus kunnen we er weinig over zeggen. Je vindt evenwel getuigenissen en zeer veel foto's op de site. Je vindt de online winkel van Wax-It hier: http://www.wax-it.be/catalog/.

Op het forum Bimmerboard vind je een zeer uitgebreid artikel van Wax-It over de wekelijkse poetsbeurt.

Veel poetsplezier!

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 13:20u