Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Installatie van Angel Eyes Umnitza Orion V2 op een BMW

 1. Startpagina verkeer
 2. Winterbanden: Investering in Veiligheid
 3. De Auto Wassen, Poetsen en Waxen: Leuke Bezigheid of Karwei?
 4. Welke boorddocumenten horen in de auto?
 5. Bandenspanning controleren
 6. Tips ter preventie van autodiefstal
 7. Mistlichten aan of mistlichten uit?
 8. Stoppen op de pechstrook
 9. Getuige van een verkeersongeval
 10. Betrokken bij een verkeersongeval
 11. Winterbanden
 12. Installatie van Angel Eyes Umnitza Orion V2 op een BMW

Een tijdje geleden heb ik zelf “Angel Eyes” geïnstalleerd op mijn wagen BMW pre-facelift E46 (vóór 2002). Omdat ik steeds vaker de vraag krijg hoe ik de angel eyes heb geïnstalleerd, heb ik eens de tijd genomen om een paar detailshots te nemen van de installatie, met een klein woordje uitleg.

Wat deze uitleg NIET is:

Dit is geen professionele gids met gedetailleerde stappen. Hou er dus rekening mee dat deze uitleg fouten kan bevatten! Wij zijn niet verantwoordelijk als er iets verkeerd loopt. Gebruik je gezond verstand als je dergelijke zaken installeert! Bij twijfels raadpleeg je best iemand die goed vertrouwd is met de materie, bijv. de garagist.

Wat deze uitleg WEL is:

Een kort overzicht van hoe de installatie er kan uitzien, een mogelijke manier van werken dus. Begin er niet aan als je bij wijze van spreken twee linkerhanden hebt. Ben je daarentegen een handige Harry, dan zal dit geen enkel probleem opleveren.
Te bekomen resultaat op een pre-facelift E46 (vóór 2002) met halogeen koplampen:

bmw-angel-eyes-1

bmw-angel-eyes-2

Er is ook een mogelijkheid tot gebruik van de afstandsbedieningsfunctie (remote fade feature), waarbij je met de contactsleutel op afstand de angel eyes kan aan zetten en terug dimmen.

Opmerkingen vooraf

 • Installatieduur handige Harry vs leek: 30 minuten tot 2 uur;
 • Moeilijkheidsgraad: indien wat voorkennis elektronica en autotechniek: geen enkel probleem. Indien gewoon handig: moet lukken. Met twee linkerhanden: begin er niet aan;
 • Werk best met 2 man: dit is handig voor second opinion indien twijfels of problemen en om draden door te sluizen;
 • bij een facelift coupe kan je enkel de koplamp-cover verwijderen door deze te verwarmen tot de lijm smelt. Deze cover is namelijk volledig dichtgemaakt heb ik mij laten vertellen. Dit is een extra moeilijkheid.
 • maak gebruik van de (draad)geleiders van BMW zelf om alle draden mooi netjes rond te sluizen. Bv boven de motor loopt er zo' geleider.

bmw-angel-eyes-3

De angel eyes set

De set die ik heb besteld was de Umnitza Orion V2 (60 LED array). Ik koos voor de standaard kleur (6000k). Je kan ook voor de OEM 4300K gaan.

Hier zie je het verschil tussen beide:

bmw-angel-eyes-4

Foto: Umnitza

Orion V2 back

Foto: Umnitza

Orion V2 clips

Foto: Umnitza

Installatie overzicht

Bij deze set zijn standaard geleverd:

 • angel eyes harnas en angel eyes zelf
 • 2 blauwe klemmetjes (om super-easy elektrisch contact te maken): wees voorzichtig met de klemmetjes, want de mesjes vallen er makkelijk uit!

De installatie in z’n geheel.Let op de groene draden links en rechts en de rode draden boven de motor. En ja die groene plakband lijkt nergens op, maar er was geen zwarte in huis.

bmw-angel-eyes-5

De angel eyes zelf (de ringen) zijn bij deze set gewoon te bevestigen OVER uw lampen.

Kort stappenplan

 • knipperlichten eruit halen (lange schroevendraaier gebruiken om het knipperlicht te ontkoppelen (ziet ovaal gaatje links boven, in het blauwe gedeelte);
  bmw-angel-eyes-6
 • rubberen houders van de koplamp verwijderen (losklikken);
 • 'geverfd' stukje onder de koplamp waar normaal xenonsproeiers zitten (gedeeltelijk) eruit halen: beetje wrikken en losklikken. Pas op dat je je bumper niet schaadt met het loskomen van dit deel;
 • koplamp-cover eraf klikken;
 • zwarte plastic vooraan de koplampen afklikken;
 • angel eyes over de koplampen schuiven en vastklikken met de klemmetjes. Pas op:  de klemmetjes voelen nogal breekbaar aan...
 • de draden bij de ringen doorsluizen door het rubber van de ampoules (sneetje in het rubber maken)

Opmerking: bij het bevestigen van de zwarte plastic vooraan de koplampen kan het zijn dat de angel eyes dit gedeelte raken.Dit kan niet echt kwaad denk ik.

De angel eyes aan de praat krijgen

Bij deze set zitten er normaal 2 trigger-draden. Deze zorgen voor de 'timing' wanneer de angel eyes aan gaan (niet enkel de stroomvoorziening dus).

In principe hoef je maar 1 van deze draden te gebruiken om de angel eyes aan de praat te krijgen. (buiten de stroomvoorzieningskabels uiteraard, maar straks meer daarover)

De eerste trigger lus je door naar de bestuurderskant in de ecu-box (plastic box waar heel wat draden samenkomen). Ik heb deze gekoppeld aan de accessoire-kabel, een rode met witte strepen en gouden blokjes rondom.

Wanneer gaan de angel eyes dan aan? Van zodra ik de sleutel in stand 2 van het contact steek. M.a.w. de angel eyes branden altijd als ik met de wagen rijd, ongeacht of ik dagrijlichten of grootlichten op zet.

bmw-angel-eyes-7

Wil je de extra remote functie, dan moet je daarvoor de extra trigger doorlussen naar het interieur van de wagen aan de passagierskant. Doe je dit niet, vergeet hem ook niet op te rollen en af te plakken (zie fijne rode draad die achter het zwarte rubber stukje loopt).

bmw-angel-eyes-8

bmw-angel-eyes-9

Eenmaal in het interieur, moet je het lampje onder het handschoenkastje eruit halen. Best is om met 2 man hieraan te werken, kwestie van snel de kabel door te steken, want eer je de kabel voelt of ziet bij de voetlamp…

Daarna moet je enkel het blauwe klemmetje koppelen aan de rode draad van het voetlampje en de draad die je net hebt doorgestoken. Bekijk hieronder een kleine video daarover.

Umnitza Remote Kit Install

De rest, een dikke rode draad en een zwart bakje om te aarden koppel je als volgt.

 • De rode draad koppel je aan de + in de motorbaai
 • Het zwarte bakje moet je aan de binnenkant van de baai vijzen. Deze maakt dan contact via het metalen ronde stukje en de vijs.

bmw-angel-eyes-10

bmw-angel-eyes-11

Klaar!
Hopelijk is de installatie van een dergelijke set een beetje duidelijk!

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Thursday, January 4, 2018 om 09:40u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd