Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

Dierenwelzijn

  1. Dierenwelzijn
  2. Universele Verklaring voor Dierenwelzijn

Dat we naast onze vele andere hobbys een hart hebben voor dieren, mag duidelijk zijn uit onze vele artikelen over paarden. Paarden zijn onze passie, maar we hebben al jaren steeds minstens een hond (soms meerdere) en een kat als huisdier gehad. In deze rubriek willen we het hebben over alles wat met dierenwelzijn te maken heeft.

Het is vooral onze bedoeling om onze lezers te sensibiliseren en informatie te verschaffen over dierenwelzijn. We willen dat mensen zich bewust zijn van het begrip dierenwelzijn.

We zien heel veel mensen die eigenaar zijn van een dier en van zichzelf vinden dat ze dierenvrienden zijn. Ze vinden van zichzelf ook dat ze steeds het beste voor hebben met hun dieren. Toch zien we dat veel van die mensen door onwetendheid, nonchalance, gebrek aan tijd hun dieren ongewild nodeloos leed bezorgen.

We richten ons niet tot diegenen die hun dieren bewust en gewild leed bezorgen. Deze mensen hebben een fundamenteel karakterprobleem, dat ook wij niet kunnen oplossen.

De WSPA of World Society for the Protection of Animals ijvert voor het dierenwelzijn over gans de wereld. Je vindt op hun site enorm veel pakkende informatie over het lot van vele dieren.

Op Animals matter to me krijg je eveneens veel info, en kan je een petitie ondertekenen om te ijveren voor een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn binnen de Verenigde Naties.

WSPA

 


Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 5, 2017 om 11:34u