Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Een paard verzekeren of niet?

  1. Startpagina aankoop van een paard
  2. Algemene bedenkingen bij de aankoop van een paard
  3. Hoeveel tijd moet je aan je paard besteden?
  4. Wat kost een paard en wat bepaalt de aankoopprijs?
  5. De belangrijkste bepalende factoren bij de aankoop van een paard
  6. Waar een paard aankopen?
  7. Wat kost de stalling van een paard?
  8. Wat kost de verzorging van een paard?
  9. Wat zijn de kosten voor de ruiter?
  10. Samenvatting van alle kosten
  11. De keuring bij aankoop van een paard
  12. Een paard verzekeren of niet?

Een paard verzekeren wordt meer en meer gedaan vooral als het gaat om een duur paard en voor risicopaarden. Met dit laatste bedoelen we bijvoorbeeld als je eigenaar bent van een top fokmerrie of een top wedstrijdpaard. Doe je alleen aan recreatie of ben je eigenaar van een “gewoon” paard dan heeft verzekeren weinig zin. We houden hier wel geen rekening met de emotionele waarde van je droompaard.

Een goed verzekeringspakket biedt waarborgen als dood en diefstal, hospitalisatie en medische kosten.

Meestal wordt bij dood en diefstal de totale waarde van je paard terugbetaald. Dit betekent dat de verzekering voor de volle 100% tussenkomt in geval van noodslachting, een aanrijding, botsing of draadverwonding, op hol slaan en uitbreken uit de stal of weide, brand, blikseminslag en elektrocutie, vergiftiging, verdrinking, ongeval, plotse ziekte, kwaadwilligheid van derden, castratie bij één- of tweejarige hengsten met normaal ontwikkelde geslachtsdelen en transport (verzekering dooddekking).

De verzekering dooddekking en ongevallen dekt dan de eerste risico’s aangevuld met het risico blijvende invaliditeit ten gevolge van ongeval.

In de tak hospitalisatie (beperkte ziektekosten) komt men enkel tussen bij levensbedreigende situaties en het bedrag van die tussenkomst is gerelateerd aan de waarde waarvoor je paard verzekerd is en dit meestal beperkt tot een zeker maximum.

Paarden die intensief gebruikt worden voor de fok of de topsport kan je bijkomend verzekeren (uitgebreide ziektekosten) voor blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval, ziekte of kreupelheden en blijvende onvruchtbaarheid door een ongeval en/of ziekte.

De tussenkomst van een dergelijke verzekering is steeds beperkt tot de verzekerde waarde. Dit betekent ook dat de kostprijs van de verzekering afhankelijk is van de waarde van je paard. We geven hierbij een idee van wat je dient te betalen. Voor een paard ter waarde van 6500€ betaal je al gauw 430€ per jaar.

Je ontvangt als eigenaar een vragenlijst waar men informatie opvraagt over jezelf, het paard, welk soort verzekering je verkiest, je dierenarts, aankoop van het paard, doel waarvoor het paard gebruikt wordt, gezondheid van het paard, het aantal paarden in bezit enz. Vul dit formulier eerlijk in en overeenkomstig met de huidige situatie. Verzekeren boven de marktwaarde heeft geen zin. 

De verzekering zal het paard keuren door een paardeninspecteur. Verzekeringen beschikken meestal over een lijst met namen van erkende instanties of dierenartsen die keuringen uitvoeren en die beslissen of de verzekering al dan niet het paard zal verzekeren. Het is raadzaam bij de verzekering vooraf te informeren waar je eventueel de keuring kan laten doorgaan zodanig dat deze ook door hen aanvaard wordt. Het zal je maar overkomen dat je paard gekeurd is maar de verzekering wil dit niet aanvaarden zodat er nog een keuring uitgevoerd worden.

Tip!

Informeer voor een paardenverzekering zeker eens bij NV Degeest paardenverzekeringen, Tiensesteenweg 195, 3380 Glabbeek, Belgie
Telefoon: 016-777550 Fax: 016-778776 Email: info@degeest-nv.be CDV 44268.

Op deze pagina vind je bijkomende info over de paardenverzekering van NV Degeest.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Wednesday, November 15, 2017 om 16:57u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd