Logo 1001 tips
Muis & Mol: kwaliteitsvolle handgemaakte accessoires voor baby's, kinderen en volwassenen

 


 

Bach bloesem therapie bij paarden

 1. Startpagina alternatieve geneeswijzen
 2. Acupunctuur
 3. Aromatherapie
 4. Bach bloesem therapie
 5. Chiropraxie
 6. Homeopathie
 7. Kruidengeneeskunde of fytotherapie
 8. Orthomoleculaire geneeskunde
 9. Osteopathie
 10. Shiatsu

Wat is Bach bloesem therapie?

De Bach bloesem therapie is ontwikkeld door een Engelse dokterchirurg en homeopaat Edward Bach. Volgens Bach spelen emoties en levenshouding een rol bij het ontstaan van ziekten. Zijn behandeling is gebaseerd op het karakter en de gemoedsgesteldheid van het individu. Bach gaat er van uit dat het lichaam een spiegel is van de geest. Bach ontwikkelde 37 remedies en deze vertegenwoordigen elk een "gemoedstoestand".
Dit zijn extracten op basis van bloesems van kruiden, struiken en bomen. Een 38 ste wordt gemaakt met water van een geneeskrachtige bron. Er bestaat ook nog een mengsel uit 5 bloesems van verschillende planten. De bloesem wordt in een mengsel van alcohol of water aan het zonlicht bloot gesteld. De energie van de bloemen wordt overgebracht op die vloeistof. Deze laatste wordt gefilterd en bewaard.

Waardoor kan een paard uit balans geraken?

Alhoewel paarden een groot aanpassingsvermogen hebben, komt het voor dat er een verstoring is tussen lichaam en geest. Dergelijke situaties gaan het gedrag en de gezondheid van het paard ondermijnen. Mogelijke oorzaken:

 • Stress en onrust
 • Ongemotiveerd en apathisch zijn
 • Niet opknappen na een operatie of ziekte
 • Niet kunnen wennen aan een nieuwe situatie
 • Extreme reacties op prikkels
 • Hyperactiviteit
 • Angst en onzekerheid
 • Verveling
 • Eenzaamheid, verlatingsangst (het niet alleen kunnen zijn)
 • Overdreven aandacht vragen

Bach bloesemelixirs kunnen naast andere therapie een positieve ondersteuning geven bij gedragsproblemen en karakterstoornissen. 

Hoe gaat men in de praktijk te werk?

De eigenaar of de therapeut bepaalt de gemoedstoestand van het paard en baseert hierop de behandeling. De Bach bloesem druppels worden meestal 4 maal per dag toegediend via de mond, op een klontje suiker of op een stukje wit brood. Het zal ongeveer 10 dagen duren vooral je enige verandering bij het paard merkt. De Bach bloesem therapie dient 3 à 4 weken volgehouden te worden om de remedie de kans te geven, optimaal te werken.
Bach- bloesem druppels onderdrukken het gedrag of de emotie niet, zij balanceren het gedrag uit totdat het voor het paard zich weer goed voelt.
Wanneer een verkeerde inschatting van de gemoedstoestand wordt gemaakt en aldus een verkeerde bloem wordt gegeven zo dit geen nadelige effect hebben.
De Bach bloesemtherapie kan perfect aanvullend op een traditionele behandeling gegeven worden.

Interessante sites over Bach bloesem therapie

http://www.eman.be/Bach/Bach38Flowers.htm

http://www.hippozen.be/bloesemelixirs.html

http://www.els.vze.com/

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Wednesday, November 15, 2017 om 17:04u