Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Wat is Grondwerk?

Enkele basisprincipes

  1. Overzicht
  2. Wat is Grondwerk?
  3. Wat kan je een Paard Leren met Grondwerk?
  4. Waarom grondwerk met paarden?
  5. Belangrijke Trainingsprincipes bij Grondwerk
  6. Je Paard Achterwaarts laten Wijken of Achterwaarts Gaan

Alhoewel er de laatste tijd meer en meer over grondwerk met paarden gesproken wordt, is dit geen nieuw fenomeen. Een knap staaltje grondwerk met paarden zien wij bij oa de Spaanse Rijschool in Wenen en het Cadre Noir de Saumur…

Grondwerk is een speelse manier van omgaan met ons paard, rekening houdend met zijn natuurlijk gedrag, om zo het wederzijds vertrouwen op te bouwen en het leiderschap te bekomen en te behouden. De lichaamstaal speelt hierbij een enorme rol.

Bekijk onderstaand filmpje maar eens. Niks spectaculairs zal je denken. Maar stel je even voor dat je dit allemaal zelf kan met je eigen paard...

Grondwerk met paarden is het werken met je paard van op de grond en zou uiteindelijk het eerste moeten zijn wat we met een paard doen. Helaas is het in de praktijk vaak anders. We maken meestal kennis met het paard van op zijn rug. Dit heeft als gevolg dat we moeten leren met vallen en opstaan en dat noch het paard noch de ruiter zich goed in zijn vel voelt. Daaruit komen dan zo veel mislukkingen voor: ruiters stoppen met rijden, raken gekwetst, paarden raken geblesseerd of worden constant verhandeld van de ene eigenaar naar de andere.

Iedereen is zijn vertrouwen kwijt. Wees daarom gelukkig met het paard dat je bezit en werk samen! Ieder paard heeft zijn kleine kantjes, net zoals wij, maar weet dat je met grondwerk enorm veel bereikt. Geloof me, een boeiende wereld gaat voor je open en de relatie met je paard zal een droom worden! Niets of niemand zal deze band nog kunnen verbreken!

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 11:48u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd