Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Leiding geven: creativiteit

 1. Startpagina paarden en leiding geven
 2. Leiding geven en natural horsemanship
 3. Leiding geven: jezelf in vraag stellen
 4. Leiding geven: enthousiasme, passie, gedrevenheid
 5. Leiding geven: duidelijkheid en besluitvaardigheid
 6. Leiding geven: creativiteit
 7. Leiding geven: discipline, consequent zijn, doorzetten
 8. Leiding geven: mensen, empathie en veiligheid
 9. Leiding geven: leren leiden, zichzelf leren en anderen leren
 10. Leiding geven: doseren, uzelf overbodig maken, delegeren
 11. Leiding geven: samenwerken en tussen medewerkers staan
 12. Leiding geven: communicatie
 13. Leiding geven: wederzijds respect
 14. Leiding geven: vertrouwen
 15. Tips voor leiders

Een leider moet creatief zijn. Eens hij zijn doel heeft vastgesteld en hij weet dat de medewerkers achter dit doel staan, maakt het hem niet zoveel meer uit hoe het doel bereikt wordt. Het gebeurt wel eens dat men hierbij op een dood spoor geraakt of dat men te vlug wil gaan. Een leider zal de nodige creativiteit aan de dag leggen om alsnog het doel te bereiken.

Onze werknemers hebben grote beperkingen en slagen er meestal niet in een volledig productieproces zelfstandig te doorlopen. Om een product verkoopsklaar te maken dienen wij de nodige creativiteit aan de dag te leggen. Samen met ons team zorgen wij voor de nodige hulpmiddelen (bijvoorbeeld het ontwerpen van mallen om zaken te meten en hoeveelheden te bepalen), en we splitsen het productieproces op in kleinere deeltaken. Het zelfvertrouwen van onze medewerkers neemt toe en zij denken met ons mee.

Resultaat: de klant krijgt een onberispelijk afgewerkt product.

Paarden leggen geen verbanden zoals wij die leggen. Dit ondervond ik bij Unique. Hij had een panische angst voor zowel spuitbussen als voor de waterslang. Toen ik hem over de angst voor de waterslang heen kon brengen, dacht ik dat een klein waterstraaltje van een spuitbus hem niet meer kon deren. Niets was minder waar. Voor mij was het verband tussen een waterstraal uit een slang of uit een spuitbus voor de hand liggend. Niet voor mijn paard. Om het paard zijn angst voor de spuitbus te laten overwinnen moest ik creatief zijn en andere handelingen uitvinden dan die waarmee ik hem over zijn angst voor de waterslang kreeg.

Bij paniektraining is het van essentieel belang dat je enorm creatief bent en alles gebruikt wat je maar voor handen hebt. Is je paard nog niet klaar voor een grote opdracht, splits deze dan op in deeltaken of zet een stap terug.

Unique is bang van een ontwormingspuit. Tijdens de laatste ontworming kregen ik en mijn echtgenoot alle hoeken van de stal te zien. Ik liet hem daarom eerst wennen aan een lege spuit, bracht vervolgens de spuit in zijn mond, vulde daarna de spuit met appelmoes en spoot tot slot de spuit leeg in zijn mond. Dit proces speelde zich af over een tweetal weken. Resultaat: Unique kijkt nu vol verwachting als ik een ontwormingspuit boven haal.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 11:58u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd