Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Leiding geven: mensen, empathie en veiligheid

 1. Startpagina paarden en leiding geven
 2. Leiding geven en natural horsemanship
 3. Leiding geven: jezelf in vraag stellen
 4. Leiding geven: enthousiasme, passie, gedrevenheid
 5. Leiding geven: duidelijkheid en besluitvaardigheid
 6. Leiding geven: creativiteit
 7. Leiding geven: discipline, consequent zijn, doorzetten
 8. Leiding geven: mensen, empathie en veiligheid
 9. Leiding geven: leren leiden, zichzelf leren en anderen leren
 10. Leiding geven: doseren, uzelf overbodig maken, delegeren
 11. Leiding geven: samenwerken en tussen medewerkers staan
 12. Leiding geven: communicatie
 13. Leiding geven: wederzijds respect
 14. Leiding geven: vertrouwen
 15. Tips voor leiders

Een goede leider weet dat mensen het belangrijkste kapitaal in een onderneming vormen. Medewerkers maken het verschil in een bedrijf. Een leider moet dus weten wat er in zijn medewerkers omgaat, hoe de onderliggende betrekkingen zijn en waarom iemand zus of zo reageert. Een leider gaat dus goed luisteren, probeert inzicht te krijgen, heeft geduld en een groot inlevingsvermogen.

Zo kan een leider dankzij empathie de bekomen informatie aanwenden om zijn doel te bereiken, conflicten voorkomen of problemen gemakkelijker oplossen. Een leider haalt het positieve uit zijn medewerkers. De mening van een medewerker kan fout zijn maar niet de persoon zelf. Hij focust zich niet op het negatieve.

Voor een empathische leider is het dus niet moeilijk om het eigen belang even opzij te zetten. Hij leeft zich in, in de situatie van de klant. Wat wil de klant? Wat houdt de klant bezig? Als hij té strak vasthoudt aan eigen belang kan hij deze klant misschien verliezen. Empathie geeft aan medewerkers en klanten een veilig gevoel.

Paarden zijn zeer gevoelig voor aandacht en vriendschap. Paarden presteren ook beter wanneer ze zich geliefd voelen en goed in hun vel zitten. Als Unique in een situatie terecht komt, die hem angst inboezemt, kijkt hij onmiddellijk naar mij. Ga ik door dan volgt hij mij al voel ik hem onder mij trillen. Het is daarbij nodig om zelf vooruit te denken en enigszins te anticiperen op zijn angstreactie.

Ik weet wat hij dan doormaakt, stel hem gerust, spreek hem zacht moed in en geef hem een schouderklopje. Als hij alleen zou zijn geweest, was hij op de vlucht gegaan maar voor mij blijft hij rustig doorgaan.

Elk paard heeft een eigen karakter, maak er het beste van. Ga aan de slag met het positieve, de mindere karaktereigenschappen zullen automatisch afgezwakt worden. Dit kan heel wat paardenleed besparen en het constant vervangen van paarden verhinderen. Net zoals de ideale medewerker niet bestaat, bestaat het ideale paard niet! Wees tevreden met wat je hebt en ga aan de slag.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 11:58u

Heb geduld. Het duurt minstens een jaar vooraleer een paard je echt begint te vertrouwen en vriendschap begint te tonen!

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd