Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Leiding geven: vertrouwen

 1. Startpagina paarden en leiding geven
 2. Leiding geven en natural horsemanship
 3. Leiding geven: jezelf in vraag stellen
 4. Leiding geven: enthousiasme, passie, gedrevenheid
 5. Leiding geven: duidelijkheid en besluitvaardigheid
 6. Leiding geven: creativiteit
 7. Leiding geven: discipline, consequent zijn, doorzetten
 8. Leiding geven: mensen, empathie en veiligheid
 9. Leiding geven: leren leiden, zichzelf leren en anderen leren
 10. Leiding geven: doseren, uzelf overbodig maken, delegeren
 11. Leiding geven: samenwerken en tussen medewerkers staan
 12. Leiding geven: communicatie
 13. Leiding geven: wederzijds respect
 14. Leiding geven: vertrouwen
 15. Tips voor leiders

Vertrouwen begint opnieuw met zelfvertrouwen. Het geloof dat je de job aankan en geloven dat je eigen inbreng in de onderneming het verschil maakt. Een leider met zelfvertrouwen straalt dit ook uit en nodigt uit om het zelfvertrouwen van de medewerker te ontwikkelen.

Zeg aan de medewerkers dat je in ze gelooft en dat je hen vertrouwt de opdracht goed aan te pakken. Geef aandacht, complimenten en positieve bekrachtiging. Medewerkers die weten dat hun leider hen vertrouwt, presteren beter, hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel en gaan voor hun leider door het vuur. Ze voelen dat de leider te vertrouwen is en willen dit vertrouwen niet beschamen. Zoek als leider het evenwicht tussen vertrouwen geven en controle. Beloon en bevestig regelmatig. Medewerkers gaan initiatief nemen en worden enthousiaster.

Als je een paard stiekem benadert, zal het geen rekening met je houden, schrikken en je omver lopen. Pas als je onomwonden je plaats inneemt, gaat het paard je vertrouwen en je nooit omver lopen. Hij is veilig bij jou. Heb je geen vertrouwen in je paard dan zal hij dit onmiddellijk voelen. Je bent zenuwachtig, houterig en geremd. Het paard voelt dit en gaat ook zo reageren. Zijn leider is angstig dus er zal wel gevaar zijn.

Je dient je paard te vertrouwen en je over te geven en je krijgt vertrouwen terug. Ik kan je verzekeren dat dit vertrouwen van zo’n machtig dier je voldoende energie geeft om veel aan te kunnen. Samen wordt het veel aangenamer en iedereen groeit.

Als je te paard rijdt en je ziet een gevaarlijk obstakel en je denkt "hier wil mijn paard niet voorbij" dan ga je verkrampen. Het paard voelt dit en heeft inderdaad schrik van het obstakel en wil er niet voorbij. Met Unique ging ik onlangs zelf de weg gaan zoeken om een pikdorser te trotseren. Ik reed er met open blik voorbij. Hij volgde mij zonder protest. Een jaar geleden zou dit ondenkbaar zijn geweest. We zijn een team: hij vertrouwt mij en ik hem. Angst overwinnen, angst relativeren en je overgeven, is hier een bewijs van.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 11:58u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd