Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Uitstapjes voor kinderen: pony of paardenkamp

 1. Startpagina uitstapjes
 2. Uitstapjes voor kinderen: pony of paardenkamp
 3. Uitstapjes voor kinderen: kinderboerderij Little Far West

Uitstapjes voor kinderen die van paarden houden

Vooral kinderen voelen zich vaak aangetrokken door paarden en of pony's. Om ze met deze dieren vertrouwd te laten worden moet de veiligheid wel gewaarborgd zijn. De meeste ouders zijn terecht dan op hun hoede voor ongelukjes. Het is daarom noodzakelijk dat ze met deze viervoeters op een correcte manier leren omgaan. Hieronder beschrijven we een interessant initiatief waar alles in goede banen geleid wordt.

Uitstapjes voor kinderen die van paarden houden

Deelnemen aan een pony of paardenkamp

Wie?

Gwen gaat al sinds haar jeugd om met paarden en heeft al menige kilometers in de benen op het zadel van haar lievelingsdier. Zij wil haar kennis op een speelse en ontspannen manier overbrengen naar de kinderen.

Waar?

In de bosrijke omgeving te 9180 Moerbeke-Waas in de Molenstraat 10 kan ze samen met haar partner Patrick haar hobby tot ontplooing brengen. De accomodatie leent zich perfect om een pony/paardenkamp te organiseren. Tijdens het kamp wordt Gwen nog bijgestaan door Femke. Plezier gekoppeld aan deskundigheid maken van dit kamp een unieke ervaring voor de jonge ruitertjes.

Wat?

Het pony/paardenkamp richt zich naar sportieve kinderen vanaf 8 jaar. Paarden en pony's staan klaar om zowel beginnende als gevorderde ruitertjes te laten genieten.

Wanneer?

In 2008 ging het pony/paardenkamp door van 7 juli tot en met 11 juli en van 14 juli tot en met 18 juli. Aarzel volgend jaar niet om in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt. Het wordt steeds een spetterende week vol activiteiten.

Wat mee te brengen?

 • Slaapzak en pyjama
 • Toiletgerief
 • 5 handdoeken en 5 washandjes
 • Paardenspullen (als je geen tok hebt, kan je er plaatse eentje gebruik van de eigenaars), rijbroek of jeansbroek, regenlaarzen of paardrijlaarzen.
 • Zwemkledij
 • En vooral je goed humeur meebrengen!

Wat niet meebrengen?

 • Mp3 speler
 • Gsm

Voorzorgsmaatregelen

In geval de kinderen gezondheidsproblemen hebben zoals bijvoorbeeld allergieën of speciale zorgen, dient dit wel vooraf door de ouders aan Gwen gemeld te worden. Zij zorgt dat gedurende het verblijf je pupillen niets aan verzorging zullen ontbreken. Het is ook raadzaam om telefoonnummer en het adres van de huisdokter te vermelden.

Kostprijs

Het pony/paardenkamp kostte in 2008 voor 5 dagen, inclusief verzekering 250€. Er dient wel vooraf een voorschot van 50€ betaald te worden.

Meer informatie

Bijkomende informatie kan je bekomen bij Gwen op het gsm nummer 0474/994600. We houden je langs deze weg zeker op de hoogte van de nieuwe data en prijzen voor volgend jaar.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 11:10u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd