Logo 1001 tips

De nieuwe Vlaamse revelatie.

Vlaamse Ardennen, 1969. De jonge René Nieuwelinck, dromer en eenzaat, woont met zijn moeder en twee oudere broers op een kleine plattelandshoeve.
Wanneer een gezin uit de stad met drie kinderen verhuist naar de Fox, het café aan de overkant, valt René als een blok voor de oudste dochter. Gina Ferrara is knap, ketters en rebels. Tegen alle verwachtingen in raakt hij bevriend met haar. Maar er speelt iets duister in het gezin van het meisje waardoor zijn vriendschap met haar zwaar op de proef wordt gesteld.

Lees meer >>

 


 

Wat zegt de nieuwe reglementering vanaf 1/10/2008?

Vanaf 1 oktober 2008 is er in de beschutte werkplaats een nieuwe toeleidingsprocedure van kracht. De toeleidingsprocedure verloopt sinds 1 oktober 2008 via de VDAB. Het is de VDAB die bevoegd is voor alle aanvragen voor bijstand bij werk en opleiding vanwege personen met een handicap. Vooraleer iemand met een arbeidshandicap in de beschutte werkplaats kan komen werken, gaat men dus langs bij de VDAB. Daar gaat men na of iemand recht heeft om in een beschutte werkplaats te werken. De VDAB beslist dit aan de hand van een aantal processen.

Men vertrekt van de definitie arbeidshandicap. Uit deze definitie ontstaat dan een vermoeden van arbeidshandicap die kan omgezet worden naar een indicatie arbeidshandicap. Er zijn 7 mogelijkheden om te komen tot deze indicatie. Eens er een indicatie arbeidshandicap is, gaat de VDAB na of iemand recht heeft op een Bijzondere tewerkstellingsondersteunende maatregel (BTOM). Tewerkstelling in een beschutte werkplaats is één van de 5 BTOM. Interessante site: http://vdab.be/arbeidshandicap.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 11:45u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2022 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd