Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Vorige pagina

Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?

  1. Startpagina herstellingen en onderhoud
  2. Schimmel, vocht en condens op muren en plafond
  3. Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?
  4. Reinigen van vasttapijt
  5. Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?
  6. Hoe kleine scheurtjes of gaten stoppen in een dakgoot?
  7. Meubelen boenen zonder inspanning en zonder wrijven.
  8. Hoe groene aanslag, algen en mos op terras en oprit verwijderen?

Het probleem

Deze week een ernstig probleem met de wagen. Toen ik naar huis reed van het werk zat ik plots in een flinke stortbui. De ruitenwissers kregen het zwaar te verduren. 's Anderendaags als ik wil instappen zie ik een verschrikkelijke melkwitte streep over gans de voorruit. Duidelijk krassen veroorzaakt door de ruitenwisser aan mijn kant. Bij nazicht van de ruitenwisser zag ik dat het rubber achteruit geschoven is aan de top, waardoor het metaal vrij was gekomen. Dit stukje vrij metaal had deze strepen veroorzaakt.

Ik ben er nogal gevoelig voor dat mijn ruiten altijd proper gehouden worden. Daarom vervang ik de ruitenwissers zeer regelmatig. Bij de minste onregelmatigheid, moeten er nieuwe ruitenwissers op.

Ook nu had ik amper 6 maanden geleden nieuwe ruitenwissers gestoken van Bosh, dus in principe heel goed van kwaliteit.

De ruiten eens flink schrobben met een gewoon schoonmaakproduct hielp echt niks. Teneinderaad zag ik geen andere oplossing meer dan om een nieuwe ruit te laten steken.

Een nieuwe ruit?

Gebeld naar Carglass: kostprijs meer dan 500 euro. Dat was duidelijk wel een serieuze dobber. Nog wat verder gezocht op het internet, met weinig bemoedigende resultaten. De teneur op de meeste forums was er één van: "niks aan te doen", "ruit vervangen", "polieren helpt niet".

Tijdens het surfen zag ik ergens een post over een firma in Wetteren die ook ruiten vervangt. Daar naar gebeld en oef: een nieuwe ruit zou daar slechts 300 euro kosten, met levenslange garantie: Autoglas Wetteren. De mensen denken altijd dat Carglass de enigen zijn die ruiten kunnen herstellen of vervangen, maar niks is minder waar. En de reclame van Carglass op radio en TV moet mee betaald worden!

De Wondersteen brengt redding

J&R WondersteenIk had er mij al wat mee verzoend om een nieuwe ruit te laten steken, toen ik deze morgen mijn garagekast opentrok en mijn ogen plotseling vielen op de J&R Wondersteen die ik deze zomer kocht. Dat is een doos met een schoonmaakmiddel en twee speciale oersterke sponzen, waarmee ik al enkele keren zeer spectaculaire resultaten had behaald, onder andere voor het kuisen van inox en tin.

Aangezien ik er mij toch al mee verzoend had om de ruit te vervangen, dacht ik dat het geen kwaad kon om het eens uit te proberen met de Wondersteen.

Eerst eens een stukje geprobeerd helemaal onderaan de ruit, en het zag er al direct veelbelovend uit. Nog wat verder gewerkt, redelijk hard gewreven volgens de gebruiksaanwijzing. En je gelooft het of niet: ik heb de krassen er zo goed als volledig uit gekregen. Als je heel goed kijkt en met de juiste lichtinval kan je ze nog onderscheiden, maar je moet verdomd goed kijken om ze nog te zien. De melkwitte strepen zelf zijn volledig verdwenen!

Het is wel zo dat het geen al te diepe krassen waren, met andere woorden als je erover ging met een vingernagel, dan bleef je er niet direct achter steken. Maar met een gewoon schoonmaakmiddel waren ze ook absoluut niet te verwijderen.

Dankzij die Wondersteen heb ik toch 300 euro in mijn zakken gestoken!

Waar verkrijgbaar?

Op de website van de Wondersteen kan je via postcode zoeken waar de Wondersteen verkrijgbaar is in jouw buurt: http://www.wondersteen.com/ned/pos/default.asp. Je geeft gewoon je postcode in en je krijgt de winkels te zien.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 12:16u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd