Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Vorige pagina

Meubelen boenen zonder inspanning en zonder wrijven.

  1. Startpagina herstellingen en onderhoud
  2. Schimmel, vocht en condens op muren en plafond
  3. Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?
  4. Reinigen van vasttapijt
  5. Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?
  6. Hoe kleine scheurtjes of gaten stoppen in een dakgoot?
  7. Meubelen boenen zonder inspanning en zonder wrijven.
  8. Hoe groene aanslag, algen en mos op terras en oprit verwijderen?

Het was weer zover. Vakantietijd, dus ook tijd om een aantal klussen op te knappen in en om het huis.

Eén van mijn absolute toppers tijdens de zomertijd is het boenen van de meubelen. Ik kijk er elk jaar naar uit. Liefst bij een lekker temperatuurtje van rond de 30 graden, lekker wrijven op de meubelen tot het zweet je rug omhoog loopt. Zalig toch?

Nee dus, een rotkarweitje, en toch moet het elk jaar eens gedaan worden. Anders staan je meubelen er na een paar jaar bij als een stelletje afdankertjes uit de tweedehandswinkel. Je hebt er dan zoveel centen voor uitgegeven, dus moet je ze ook maar onderhouden.

Meubelen boenen is niet echt een leuk werk. Meestal doen we het met echt klassieke boenwas. Het resultaat is mooi, maar de inspanning mag er ook zijn. We noemen deze boenwas ook wel eens "stijf-wrijf". Lekker stevig wrijven dus om het gewenst resultaat te bekomen.

Net voor de zomer raadde een vriendin ons een product aan uit de meubelzaak Meubelweelde 2000 in Oudenaarde. Een eenvoudige spuitbus, even spuiten, even wrijven en klaar. Als iemand ons over zo'n wondermiddel vertelt, dan zijn we er als de kippen bij om het uit te testen. Wij naar voornoemde meubelwinkel achter deze wondere boenwas. Eén spuitbus was duidelijk niet voldoende, dus maar direct twee ineens gekocht.

Boenwas Ki'RavivDe prijs was 12 euro. Nu vraag je je af, is dat veel of is dat weinig. Welnu we vonden de pijs best meevallen, want met anderhalve bus boenwas hebben we 10 massief houten deuren geboend langs beide kanten, de slaapkamermeubelen, de eetkamer (stoelen, tafel, twee dressoirs) de salontafel en de TV-kast.

En het resultaat? Ronduit fantastisch! En met een minimum aan inspanning. Even opspuiten vanaf 20 cm, en direct met een droge, niet pluizende doek opwrijven. Het is absoluut niet nodig om langdurig en inspannend te boenen.

Het product is zelfs zo goed dat ook de vloer meegeboend was, wat niet echt hoefde. Want de vloer werd daardoor spiegelglad. Dat ondervonden niet alleen wijzelf, maar ook de kat en de hond vlogen alle kanten op.

Dus direct dweilen na het boenen was wel even nodig.

Het is zelfs een zodanig goed product dat ik mijn bril drie dagen niet heb moeten kuisen. Tijdens het verstuiven vloog er naturlijk wat op mijn voorruiten, dus wreef ik het er direct af. En groot was mijn verwondering dat mijn glazen zodanig glad en netjes bleven dat er geen vuil meer bleef aankleven.

Kortom een aanrader. Als het goed is zeggen we het!

Over welk product gaat het dan? Het betreft de Cire De Beauté Térébenthinée van Ki'Raviv. Ki'Raviv is een Franse firma die al sinds 1933 dit soort producten fabriceert.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 12:16u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd