Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Vorige pagina

Reinigen van vasttapijt.

  1. Startpagina herstellingen en onderhoud
  2. Schimmel, vocht en condens op muren en plafond
  3. Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?
  4. Reinigen van vasttapijt
  5. Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?
  6. Hoe kleine scheurtjes of gaten stoppen in een dakgoot?
  7. Meubelen boenen zonder inspanning en zonder wrijven.
  8. Hoe groene aanslag, algen en mos op terras en oprit verwijderen?

Ben je op zoek naar een proffesioneel reinigingstoestel voor vloeren of tapijten, dan moet je zeker dit artikel te lezen over de Duplex en de industriele stoomreiniger. Je kan deze toestellen zowel aankopen als huren.

In het bedrijf waar ik werk, ligt er in de bureelruimtes vasttapijt. Door het veelvuldig gebruik gedurende ettelijke jaren en de directe doorgang naar de werkplaats, was het vasttapijt grondig vervuild. Hier en daar zaten er grote vlekken op. Het vervangen door een andere vloerbedekking is momenteel door allerlei omstandigheden geen optie. Het enige alternatief bestond er dus in het vasttapijt eens een grondige reiniging te geven. Thuis heb ik een kleine stoomreiniger, de H2O-stoomreiniger, die ik aankocht via Tellsell. Ik ging daar de hardnekigste vlekken mee te lijf. Deze kleine stoomreiniger klaarde de klus in geen tijd maar het was onmogelijk om de grote oppervlakte met dit toestelletje een volledige reiningsbeurt te geven. Via internet kwamen we in contact met de firma Econex te Zottegem die professionele reinigers verhuurt. We legden ons probleem voor en kregen een deskundig advies. Econex zou ons reeds de volgende dag 2 toestellen bezorgen om het vasttapijt een nieuwe uitstraling te geven.

De reinigingstoestellen

Duplex 420 tapijtreinigerDe volgende dag op het afgesproken uur stond de zaakvoerder van Econex met een Duplex 420 tapijtreiniger en een professionele stoomreiniger voor de deur.
Opnieuw kregen wij een zeer deskundige uitleg en een demonstratie van de toestellen. En we gingen aan de slag! Eerst moesten wij een product handmatig over het vasttapijt verstuiven. Vervolgens met de duplex 420 reinigen en tot slot afwerken met de stoomreiniger.

De Duplex reiniger is een zeer handig toestel met twee cilindrische borstels. Het toestel is licht en zeer gemakkelijk te bedienen. Het vergt geen inspanning en de Duplex reinigt moeiteloos langs plinten en meubels en in de hoeken. Je kan het toestel heel eenvoudig, zowel vooruit als achteruit, laten werken. Met de handgreep kan je gemakkelijk de reinigingsvloeistof doseren.

De vuilwatertank is eenvoudig leeg te maken. De Duplex is een multifunctioneel toestel dat voor meerdere vloerbekledingen te gebruiken is. Het reinigt moeiteloos tapijt, steentapijt, noppenvloeren, linoleum, tegelvloeren, marmer, natuursteen, parket. Naargelang de soort vloerbekleding, kan je beschikken over verschillende borstels.

Standaard beschikt de Duplex over grijze borstels maar er bestaat de mogelijkheid gele borstels voor tapijt, paardehaar borstels voor boenen en zwarte borstels voor zeer vuile vloeren aan te schaffen. De zaakvoeder van Econex vertelde ons dat de Duplex vooral gebruikt wordt in hotels, winkels, restaurants, bioscopen, klinieken, rusthuizen, enz... Er zijn verschillende breedtes ( 340-420-620 mm) in deze toestellen beschikbaar.

Het resultaat

Vapor 8 stoomreinigerGroot was onze verbazing toen wij het resultaat zagen. Het vuil en de vlekken verdwenen als sneeuw voor de zon. Het vasttapijt kreeg warempel zijn oorspronkelijke kleur terug! De Duplex is werkelijk een uitstekende reiniger! Het water in de vuilwatertank bevestigde ons hoe vuil het vasttapijt doorheen de jaren geworden was.

Het vastapijt is niet te vochtig en was na enkele uren opnieuw droog. Een echte aanrader dus. Dankzij de Duplex kunnen wij de vervanging van het vasttapijt uitstellen. Het bespaart ons een hoop geld (aankoop nieuwe vloerbekleding en plaatsingskosten) en heel wat moeite (verhuis, gesleep met kantoormeubelen) en organisatorische problemen (kantoren ergens anders tijdelijk onderbrengen). Het huurgeld voor de toestellen en de aankoop van het reinigingsproduct is te verwaarlozen. Bedankt firma Econex voor deskundig advies, demonstratie en uitstekende service!
Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 11:16u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd