Logo 1001 tips

De nieuwe Vlaamse revelatie.

Vlaamse Ardennen, 1969. De jonge René Nieuwelinck, dromer en eenzaat, woont met zijn moeder en twee oudere broers op een kleine plattelandshoeve.
Wanneer een gezin uit de stad met drie kinderen verhuist naar de Fox, het café aan de overkant, valt René als een blok voor de oudste dochter. Gina Ferrara is knap, ketters en rebels. Tegen alle verwachtingen in raakt hij bevriend met haar. Maar er speelt iets duister in het gezin van het meisje waardoor zijn vriendschap met haar zwaar op de proef wordt gesteld.

Lees meer >>

 


 

Zonne-energie ook voor u?

  1. Startpagina zonne-energie
  2. Wat kost het om alle electriciteit zelf op te wekken via zonne-energie?
  3. Wat krijg je terug: belastingvermindering
  4. Wat krijg je terug: groenestroomcertificaten
  5. Wat kost een lening mij?
  6. Waar vind je installateurs?
  7. Bouwvergunning - subsidies - garantie - levensduur
  8. Waar vind ik goede informatie?
  9. Wat moet je nog meer onthouden?

 

Op 22 augustus 2008 verscheen in alle Belgische kranten een artikel onder de kop "Groei zonnepanelen overtreft verwachting". De VREG, de Vlaamse overheidsdienst die instaat voor de regulering van de electriciteits- en gasmarkt, had geschat dat er in 2008 in Vlaanderen 9,5 miljoen kilowattuur stroom zou geproduceerd worden uit zonne-energie, genoeg voor 2.700 gezinnen.

Nu blijkt dat dit al ruimschoots bereikt is, en de schatting voor het ganse jaar werd aangepast 25 miljoen kilowattuur, te vergelijken met het verbruik van 7.100 gezinnen. Zonne-energie, en dan vooral deze geproduceerd via fotovoltaïsche panelen, zit duidelijk in de lift.

In 2008 produceerde Vlaanderen 1.946 miljoen kWh elektriciteit uit groene energiebronnen of 3,2% van de totale elektriciteitsproductie. 

Het heeft mij al een hele tijd bezig gehouden wat het mij zou kosten om mijn volledige electriciteitsvoorziening te halen uit zonne-energie. Welnu, ik stel vast dat de laatste twee jaren de informatie hierrond enorm is verbeterd.

Het is aan te raden om u goed te informeren, want de opbrengst of het rendement van de sommige panelen verschilt enorm. De prijzen dus ook. Vraag ook verschillende prijsoffertes aan zodat je kan vergelijken.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 11:16u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2022 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd