Originele geschenken voor paardenliefhebbers

Je bent bevriend met een paardengek en je wil hem een origineel cadeau schenken. Je kleindochtertje, ook al zot van paarden, wordt twaalf en je wil haar een uniek aandenken geven. Zelf ken je weinig of niets van paarden, dus de klassieke ruitershop is geen oplossing. Wat koop je? Waar kan je terecht?

Originele geschenken voor paardenliefhebbers

Paarden zijn als een microbe: je raakt erdoor besmet, je krijgt paardengekte en je komt er nooit meer van af. We ondervonden het aan den lijve. Niet alleen het rijden op zich geeft ontspanning en voldoening maar vooral de omgang met paarden geeft je leven een totaal andere wending. Iedereen kent wel zo’n paardengek. Vroeg of laat wil je zo iemand een leuk cadeau geven. Maar wat? Je kent zelf niets van paarden. We gingen op zoek voor jou.

Hoefijzers

Volgens een oude traditie brengt een hoefijzer geluk. Het behoedt je voor tegenslagen.  Wat is er mooier dan iemand een leven vol geluk en zonder tegenslagen toe te wensen?  Op Hoefijzers.nl kan je gelukshoefijzers kopen, waarop je een persoonlijke tekst laat graveren. Ze bestaan in verschillende materialen en kleuren (ijzer, verchroomd, verguld) en worden op een erg leuke manier gepresenteerd. Het hoefijzer wordt verpakt in een doosje met het veelzeggende ‘Veel Geluk’ boekje, twee bijpassende hoefnagels, een echtheids-certificaat en een gepersonaliseerde wenskaart. Het hoefijzer kan worden omhoog gehangen of op een standaard gezet. Zo is de fraaie cadeauverpakking helemaal klaar om te overhandigen.

Volgens een oude traditie brengt een hoefijzer geluk

Spiegels

Bij SuperCool Creations kan je terecht voor originele spiegels gerelateerd aan paarden in alle vormen en maten.

Design ledlampen

Bij PordolozShop vind je dan weer unieke prachtige design ledlampen.

Unieke prachtige design ledlampen met paarden

Tattoos

Zelf ben ik niet zo into tattoos, maar voor de liefhebbers kan een geschenkbon voor een tattoo van je lievelingspaard een schitterend idee zijn. Kijk even bij Horsyhooves voor inspiratie.

Juwelen voor de ruiter

En wat gedacht van juwelen, armbanden, ringen, oorbellen, hangertjes, waarin haar van je lievelingspaard is verwerkt? Dit is mogelijk bij Paardenhaarsieraad. De kwalitatief hoogwaardige sieraden worden op maat en met de hand gemaakt. Uniek voor de bijzondere band die je hebt of had met je lievelingspaard. Qua materiaal is er keuze in zilver, geelgoud, roségoud, roodgoud, witgoud of een combinatie van deze edelmetalen. Ook graveren is mogelijk.

Juwelen voor de ruiter

Nog een paar links op Etsy met zeer leuke sieraden:

Juwelen voor je paard

Wil je je paard opsmukken met een eigen paardenjuweel dan kan je gaan voor kralen (Rhytm Beads) bij RhytmInBeads. Dit zijn vrolijke en kleurrijke halskettingen voor uw paard.

Elke Rhythm Bead bestaat uit een combinatie van gekleurde parels en een serie kleine belletjes die een zacht gerinkel voortbrengen wat een kalmerend effect geeft voor zowel paard als ruiter.

Doe je mee aan een historische stoet of een fantasy event, dan moet je bij HorseFantasy zijn. Tover je paard om in een eenhoorn, maak er een koningspaard van met een schitterende hoofdtooi en Mane Beads (manenkralen).

Bij Forever Butterfly Art kan je dan weer terecht voor allelei andere paardensieraden, manenclips, staartclips, hoodstelclips, zadelclips, veren enz.

Juwelen voor je paard: Elke Rhythm Bead bestaat uit een combinatie van gekleurde parels en een serie kleine belletjes die een zacht gerinkel voortbrengen

Fotoshoots

Een fotoshoot met je lievelingspaard in de vorm van een cadeaubon is ook altijd een mooi geschenk, voor jezelf of iemand anders. Een professionele fotograaf komt je paard (en jou) fotograferen op een afgesproken plaats.
In België en Nederland kan je hiervoor o.a. terecht bij volgende dames.

AlisonBQ in Oostkamp. Als paardeneigenaar weet Alison als geen ander paarden in beeld te brengen. Met meer dan 1.000 fotoshoots combineert ze heel wat ervaring met een uitstekend oog voor artistieke schoonheid.

Ook Hannelore Gillis in Boom weet op een prachtige manier paard en mens te vangen voor haar lens. Zij werkt voor België en Nederland.

Nikki De Kerf uit Hilversum werkt eveneens voor België en Nederland. Haar foto’s zijn echte kunstwerken. Bekijk maar even haar portfolio.

Schilderijen

Een ander leuk geschenk voor paardenfreaks zijn de dynamische paardenschilderijen van Paula Collewijn.  Deze kunstenares schildert  in houtskool, pastel en olieverf. Paula Collewijn schildert ook paardenportretten in opdracht voor particulieren aan de hand van eigen foto’s van je paard (kat of hond). 

Je kan het werk van Paula Collewijn bezichtigen op diverse paardengerelateerde beurzen en evenementen, zoals Jumping Amsterdam, Horse Event en Iberische paardendagen.  De schilderijen zijn echte juweeltjes.

Beeldende kunst

Hou je meer van beeldende kunst van paarden dan spreekt het werk van Pieter van  Goor je wellicht aan. Pieter is fokkerij-deskundige in Nederland en kent de lichaamsbouw- en structuur van de paarden tot in de kleinste details. Zijn sculpturen zijn gemaakt met oog voor detail, hebben de juiste verhoudingen en een correcte anatomie. Hij laat zich vooral inspireren door het Nederlandse warmbloed paard, het Nederlandse tuigpaard, het Baroque en het Friese paard. Als autodidact maakt hij beelden van bescheiden afmetingen in neolith, tin en brons.

Lekkernijen

Bij een speciale gelegenheid hoort lekker eten en drinken. Ook hiervoor kan je in de paardenwereld terecht. Van paardenmelk worden immers gezonde lekkernijen bereid. Denk maar aan paardenmelklikeur,  paardenmelkijscrème,  paardenmelkyoghurt.

En wat dacht je van pralines ontwikkeld op basis van paardenmelk? Een Belgische of beter Knokse chocolatier David Maenhout, alias Chocolatier M, heeft een praline ontwikkeld op basis van paardenmelk. Hij deed dat naar aanleiding van de start van het paardenspektakel Cavalia in Knokke-Heist. Hij combineerde paardenmelk met pâte fruits van vurige bloedsinas en donkere chocolade van Callebaut.

Verzorgingsproducten

Paardenmelk is tevens geschikt voor verzorgingsproducten in de cosmetica omdat het goed is tegen huid- en haarproblemen en helend werkt voor mensen met een droge of gevoelige probleemhuid. Er bestaat handzeep, reinigingsmelk,  douchegel, badschuim, shampoo, hairconditioner, body lotion, hydraterende handcrème, voet- en beenverzorgingscrème.

Voor melk- en cosmeticaproducten kan je o.a. terecht bij Paardenmelkerij  Kattenheye te Laarne: .

Ook bij Paardenmelkerij Het Brabanderhof te Lier kan je terecht voor paardenmelk, cosmetica en balsem.

En wat te denken van dit ongelooflijke verhaal van het product Equilac, dat in 1999 begon in Oudenaarde (België) en momenteel wereldwijd verkocht wordt met zetel op Lexington Avenue in New York. Equilac heeft intussen zijn nut bewezen bij de behandeling van allerlei huidproblemen, waaronder psoriasis.

Boeken en DVD's

Hou je het toch liever bij een leerzaam boek of interessante Dvd over paarden,  surf dan zeker naar volgende sites:
Bij Paardentips vind je een kleine maar kwaliteitsvolle collectie boeken.
Bij Mediaboek moet je zijn voor een zeer uitgebreide collectie boeken en DVD’s.

En wat te denken van een toonaangevende ethologie opleiding (België en Nederland) over Emotional Intelligence Horsemanship bij Wendy Bleekemolen in Kapellen.

Niets gevonden? Een goed boek cadeau doen mag ook (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.