Tips en adviezen voor in en om het huis

"Huizen zijn gebouwd om in te wonen, niet om naar te kijken." F. Bacon.

Graag geven we hier tips en adviezen over allerhande onderwerpen in en om het huis, zoals decoratie, reinigingstechnieken, reparaties, enz.

Meubelen boenen zonder inspanning

Vakantie, tijd om een aantal klussen op te knappen in en om het huis. Eén van mijn absolute toppers tijdens de zomertijd is het boenen van de meubelen. Ik kijk er elk jaar naar uit. Liefst bij een lekker temperatuurtje van rond de 30 graden, lekker wrijven op de meubelen tot het zweet je rug omhoog loopt. Zalig toch? Nee! Een rotkarwei.

Lees meer »

Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?

Probleem: binnensijpelen van water door scheurtjes in de keldermuur. Wanneer tijdens de winter de bovengrond volledig bevroren was, sijpelde er via minuscule scheurtjes in de wand van de keldermuur water binnen. Een hardnekkig probleem waar ik niet zo direct een oplossing voor vond. Tot …

Lees meer »

Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?

Een tijdje gelezen kwam ik op weg naar huis in een flinke plensbui terecht. De ruitenwissers kregen het zwaar te verduren. Bij het uitstappen zag ik een verschrikkelijke melkwitte streep over de hele voorruit aan de bestuurderskant. Nazicht van de ruitenwisser leerde me dat het rubber was aangetast, waarna het blote metaal de ijzingwekkende strepen had veroorzaakt. Wat nu?

Lees meer »

Op zoek naar een leuk geschenk? Geef eens een boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.