Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?

Een tijdje gelezen kwam ik op weg naar huis in een flinke plensbui terecht. De ruitenwissers kregen het zwaar te verduren. Bij het uitstappen zag ik een verschrikkelijke melkwitte streep over de hele voorruit aan de bestuurderskant. Nazicht van de ruitenwisser leerde me dat het rubber was aangetast, waarna het blote metaal de ijzingwekkende strepen had veroorzaakt. Wat nu?

Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?

Ik hou eraan om de ruiten van mijn wagen altijd proper te houden, alleen al omwille van de veiligheid. Daarom vervang ik de ruitenwissers zeer regelmatig. Bij de minste onregelmatigheid gaan er nieuwe op. Ook nu had ik amper zes maanden eerder nieuwe kwaliteitsvolle ruitenwissers van Bosh geplaatst.

De ruiten flink schrobben met een gewoon schoonmaakmiddel hielp niets. Teneinde raad zag ik geen andere oplossing dan een nieuwe voorruit te laten plaatsen.

Een nieuwe voorruit?

Gebeld naar een specialist. Een nieuwe voorruit met groene zonneband en regen- en lichtsensor, inclusief plaatsing zou me € 469 kosten. Wat een tegenvaller. Nog wat verder gezocht, met weinig bemoedigende resultaten. De teneur op de meeste forums was er één van: ‘niets aan te doen’, ‘ruit vervangen’, ‘polieren helpt niet’.

Tijdens het rondneuzen op internet zag ik een firma in Wetteren die de ruit kon vervangen voor slechts 300 euro, met levenslange garantie. Iedereen denkt altijd dat die van Carglass de enigen zijn die ruiten kunnen herstellen of vervangen, maar niks is minder waar.

De Wondersteen brengt redding

Ik had mij al verzoend met een nieuwe voorruit, tot ik mijn garagekast opentrok en mijn ogen vielen op de J&R Wondersteen die ik ooit kocht. Dat is een doos met een schoonmaakmiddel en twee speciale, oersterke sponzen, waarmee ik al enkele keren zeer spectaculaire resultaten had behaald, onder andere voor het poetsen van inox en tin.

Aangezien ik mijn voorruit al had afgeschreven, dacht ik: het kan geen kwaad om ze te lijf te gaan met de Wondersteen. Eerst een stukje geprobeerd helemaal onderaan, en het zag er al direct veelbelovend uit. Nog wat verder gewerkt, redelijk hard gewreven volgens de gebruiksaanwijzing. En geloof het of niet: de krassen verdwenen zo goed als volledig! Als je met de juiste lichtinval zeer scherp kijkt, kan je ze nog zien, maar dan bedoel ik echt wel: zeer scherp kijken. De witte strepen zelf zijn volledig verdwenen.

de J&R Wondersteen

Het is wel zo dat het geen al te diepe krassen waren, in de zin van: als je erover ging met een vingernagel, dan bleef je er niet aan haperen. Maar met een gewoon schoonmaakmiddel waren ze echt niet te verwijderen.

Dankzij die Wondersteen van € 21,50 bespaarde ik € 300 euro. Van een wonder gesproken.

Waar gebruiken en voor welke materialen?

De Wondersteen kent vele toepassingen in en om het huis: keuken, badkamer, auto, motor, fiets, boot, caravan, enz.

De website van Wondersteen vermeldt volgende materialen:

  • Chroom, aluminium, inox (roestvrij staal), zink.
  • Koper, goud, zilver, brons, messing.
  • Tin, keramiek, porselein, email.
  • Glas, spiegels, kristal, platina.
  • Acryl, polyester, kunststof, PVC, plastiek.
  • Alle behandelde hout- en kurksoorten.
  • Marmer, graniet, natuursteen, kalksteen.
  • Witte steen, blauwe steen, franse steen.
  • Witte composiet.
  • Praktisch alle vinyl-, stof- en ledersoorten.

Waar verkrijgbaar?

Op de website van de Wondersteen kan je contact opnemen om een verkooppunt op te vragen in je buurt.

En nu? Gedaan met werken! Lees eens een goed boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.