Tips en adviezen voor computer en internet

Kunnen we nog zonder computer? Natuurlijk wel. Maar het zou zeer vreemd zijn. Zeker voor iemand die al meer dan twintig jaar zijn boterham heeft verdiend met IT, computer en internet. Waarom mijn kennis niet delen? Niet dat ik de wijsheid in pacht heb. Nee hoor. Maar wat ik weet, deel ik graag. Geen oplossingen die je overal vindt, maar oplossingen die vreedzaam samenleven met dat onding net iets leuker maken.

Hoe automatisch mappen aanmaken op basis van tekst?

In ons artikel Hoe een folder structuur op schijf afdrukken of opslaan legden we uit hoe je alle bestanden en subfolders in een folder op uw computer kan afdrukken of opslaan in een tekstbestand. Hier hebben we het over net het omgekeerde: een mappenstructuur in een tekstbestand omzetten naar een effectieve mappenstructuur op de computer.

Lees meer »

Hoe maak je een professioneel pdf document?

Lang geleden, toen de dieren nog spraken, had je speciale programma’s nodig om een tekstbestand, een presentatie of een Excel spreadsheet om te zetten naar een PDF document. Dat is nu niet meer zo. Maar toch slagen veel mensen er nog altijd niet in om een degelijk, professioneel ogend PDF document te maken.

Lees meer »

Hoe meerdere bestanden tegelijk een andere naam geven?

Je komt terug van vakantie in Italië. Je bezocht Venetië, Padua, Verona, Treviso. Je hebt duizenden foto’s gemaakt maar de benamingen van de foto’s laten je sterretjes zien. Je wil ze graag hernoemen zodat je weet waar, wanneer en door wie de foto’s zijn genomen. Hoe ga je tewerk?

Lees meer »

Op zoek naar een leuk geschenk? Geef eens een boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.