Hoe automatisch mappen aanmaken op basis van tekst?

In ons artikel Hoe een folder structuur op schijf afdrukken of opslaan legden we uit hoe je alle bestanden en subfolders in een folder op uw computer kan afdrukken of opslaan in een tekstbestand. Hier hebben we het over net het omgekeerde: een mappenstructuur in een tekstbestand omzetten naar een effectieve mappenstructuur op de computer.

Stel dat je ergens al een folderstructuur hebt op uw PC met talloze bestanden in, en je wil die folderstructuur kopiëren op een andere plaats, maar zonder die bestanden.

Of je hebt een mappenstructuur aangemaakt in een tekstbestand en je wil deze omzetten in een effectieve folderstructuur op uw schijf.

Of je wil een folderstructuur aanmaken met "dummy-bestanden" uit een lijst.

Hoe ga je tewerk?

We vonden hiervoor oplossingen op http://hangvogel.hypermart.net/.

  1. OnlyDirCopy: kopieert een volledige folderstructuur zonder de bestanden
  2. Txt2dir: maakt folders aan op basis van een lijst
  3. Txt2fil: maakt bestanden aan op basis van een lijst

Spijtig genoeg zijn deze kleine programma's niet gratis. Je kan het wel eens gratis uitproberen maar je kan telkens slechts een zeer beperkt aantal folders aanmaken.

Het idee erachter is echter zeer interessant. Het kan nuttig zijn voor netwerkbeheerders die voor elk kalenderjaar op een server een zekere mappenstructuur moeten aanmaken, of wanneer je op je eigen computer gebruik maakt van steeds weerkerende mappenstructuren.

En nu? Tijd voor ontspanning met een goed boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.