Wensen, gedichten, felicitaties, condoleances ...

Vaak zijn we op zoek naar de juiste woorden ter gelegenheid van een gebeurtenis, een overgangsritueel, een heengaan of een komst. Het is niet iedereen gegeven om een mooie tekst, een gedicht of een afscheid te formuleren. Daarom deze bonte verzameling wensen en betuigingen ter inspiratie.

Van waar komen ze? Ik weet het niet. Kaartjes, internet, sms'jes ... Vele heb ik herschreven, andere weer niet. De meeste zijn gemeengoed. Gebruik ze naar eigen goeddunken, voor felicitatiekaartjes, Whatsapp'jes, Facebook of Instagram berichtjes. Wijzig waar nodig.

Bedankjes

Je wil iemand bedanken voor een kleine of grote hulp, een oprechte erkenning voor iemands onvoorwaardelijke vrijgevigheid. Iets bijzonder, iets waarvoor je niet hoefde te betalen, wat nog weinig voorkomt tegenwoordig. Een welgemeend bedankje is een gebaar dat bruggen bouwt en de wereld een mooiere plek maakt.

Lees meer »

Beterschapswensen

Een woordje van beterschap kan toch zo'n deugd doen. Voor een gebroken been of arm de juiste woorden vinden valt nog mee. Maar wat als de ziekte ernstig is en de juiste woorden vinden delicaat wordt.

Lees meer »

Communie en Lentefeest

Wat een heuglijke gebeurtenis voor onze kleine rakkers en spookjes. Een tijd om te vieren met familie en vrienden, om samen te lachen, te delen en te genieten van elkaars gezelschap. Maar wat schrijf je op dat felicitatiekaartje? Of wat stuur ik nog snel in een berichtje naar die kleine kapoen?

Lees meer »

Condoleances - Steunbetuigingen

Condoleances zijn een uiting van medeleven en troost die we delen met mensen die een geliefde hebben verloren. Ze zijn als een warme omhelzing in tijden van verdriet. Bemoedigende woorden die de stilte overstijgen en troost bieden in de diepste duisternis. De juiste woorden vinden is niet altijd eenvoudig. Daarom deze korte tekstjes ter inspiratie.

Lees meer »

Een nieuwe zaak? Succes!

Een vriend, ex-collega, familielid start een nieuwe zaak. Je wordt uitgenodigd op een receptie ter gelegenheid van de feestelijke opening. Je brengt een mooi bloemstuk mee en je schrijft graag enkele leuke zinnetjes op een kaartje. Enkele suggesties en wat inspiratie.

Lees meer »

Felicitaties - Gelukwensen

Feliciteer anderen voor behaalde successen en prestaties. Laat zien hoe blij en fier je bent als iemand zijn of haar doelen heeft behaald, ondanks zware inspanningen en hard werk. Hiermee geef je erkenning en waardering, en moedig je de persoon aan om verder te gaan op zijn pad naar succes.

Lees meer »

Geboortewensen

De geboorte van een kindje is een van de meest magische en vreugdevolle momenten in het leven. Nieuw leven, een nieuwe start, dolle avonturen die wachten. Met de geboorte van een kind worden dromen werkelijkheid en krijgt het leven een nieuwe betekenis.

Lees meer »

Huwelijkswensen

Huwelijkswensen omringen het bruidspaar met warmte, geluk en voorspoed. Woorden van hoop en inspiratie, en soms een beetje humor, die bruid en bruidegom begeleiden op hun avontuurlijke pad vol liefde. Laat hen weten dat we er zijn om hun liefde te vieren, door dik en dun.

Lees meer »

Kerstgedichten

Kerstmis is de meest geliefde feestdag in de westerse wereld. Een tijd van warmte, vreugde, betovering en samenzijn. Een feestdag vol tradities en symboliek tijdens dewelke de kerstman elk jaar zijn opwachting maakt. Enkele gedichtjes voor sms of kerstkaartje.

Lees meer »

Liefdesgedichtjes

Eeuwige liefde, bestaat die nog? Ik weet het wel zeker. Wie wil niet tekenen voor een tijdloze melodie die ons hart vult met betovering? Wie wil niet tekenen voor een liefde die blijft groeien en bloeien, die dieper wordt  in mooie en moeilijke tijden? Wie wil niet tekenen voor een liefde vol geborgenheid en acceptatie, waardoor we nooit meer alleen zijn?

Lees meer »

Moederdaggedichten

Een bijzondere gelegenheid om de onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze toewijding van moeders over de hele wereld te eren. Een dag om onze waardering en dankbaarheid te tonen voor alles wat moeder voor ons doet, hoe ze ons koestert, ondersteunt en inspireert. Daarom deze leuke tekstjes omdat moeders het verdienen om heel hard gevierd te worden.

Lees meer »

Nieuwjaarswensen

Laten we lachen om al onze goede voornemens voor het nieuwe jaar die misschien niet helemaal volgens plan verlopen. Laten we genieten van de humor van het leven en onszelf niet te serieus nemen. Proost op een nieuw jaar vol lachbuien, goede tijden en onvergetelijke momenten!

Lees meer »

Over managers, consultants en andere slimmeriken

Niet echt iets om te wensen, hoewel … Managers, consultants. Ze trotseren uitdagingen, slaan zich een weg door bureaucratische doolhoven, zijn altijd op zoek naar winst in een oneindige mission impossible. Jongleurs met deadlines, experts in multitasken, zonder ooit hun koffiekopje om te stoten. Laten we ze even in hun hemd zetten.

Lees meer »

Rouw- en afscheidsgedichten

Een afscheidsgedicht herinnert ons eraan dat we niet alleen zijn in ons verdriet, dat er vrienden zijn die met ons meevoelen en ons steunen in gedachten of gebeden. Vaak zijn ze een kostbaar geschenk van meevoelen middenin een zee van rouw en verdriet.

Lees meer »

Vaderdaggedichten

Op Vaderdag zijn het niet zozeer de materiële cadeaus die er toe doen, maar de tijd en aandacht die je aan je vader besteedt. Hoe je laat zien hoeveel je om hem geeft en hoe dankbaar je bent voor alles wat hij doet. Vaderdag gaat om waardering en het creëren van een bijzonder moment.

Lees meer »

Valentijnsgedichten

Valentijnsdag is niet meer weg te denken uit onze tradities. Toch is het pas sinds de jaren negentig van vorige eeuw echt ingeburgerd bij ons. Wie wil er op deze liefdevolle dag geen bloemetje geven aan zijn liefste, een etentje, een weekendje uit, of wie weet ... een ring?! Dat moet toch gepaard gaan met een leuk gedichtje.

Lees meer »

Verjaardagswensen

Weer een jaartje erbij. Altijd een speciaal moment voor je geliefde, pa, ma, zoon, dochter, kleinkind, vriend, vriendin of collega. Maar wat schrijf je dit jaar op dat verjaardagskaartje, of in dat Whatsapp berichtje?

Lees meer »

Vriendschapsgedichten

Vriendschap is een onzichtbaar draadje dat vrienden verbindt, ongeacht hoe ver ze van elkaar verwijderd zijn. Vrienden accepteren je zoals je bent, moedigen je aan om te groeien en staan altijd aan je zijde, ongeacht de omstandigheden. Reden genoeg om ze dat ook af en toe eens te laten weten.

Lees meer »

Wijsheden en andere onzin

Je vindt ze overal op internet: wijsheden en quotes over alles en nog wat. Ik ga die niet allemaal herhalen. Wat volgt komt ofwel van nergens, ofwel uit mijn eigen verdraaide brein. Gebruik ze naar hartenlust en maak de wereld wat wijzer.

Lees meer »

Op zoek naar een leuk geschenk? Geef eens een boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.