Adviezen over onze nobelste vriend: het paard

Een zwaard, een paard, een schone vrouw, leent niemand uit als met berouw." ~Jacob Cats

We hebben vele jaren ervaring met paarden. Niet dat we deskundig zijn, zeker niet. Een mensenleven is te kort om paarden te leren kennen. Toch laten we je graag meelezen met onze kennis, tips en adviezen.

Een paard aankopen: keuren of niet?

Een paard aankopen is een zware beslissing waar je best niet te lichtvaardig overgaat. Als je niet gepokt en gemazeld bent in de paardenwereld riskeer je te weinig aandacht te besteden aan de gezondheid en eventuele mankementen van het paard. Gevolg: woede, verdriet, teleurstelling, juridisch getouwtrek en weggesmeten geld.

Lees meer »

Checklist bij de aanschaf van een paard

Elke ruiter wil ooit zijn eigen paard. Bij de meeste sportdisciplines zijn kwaliteit en prijs gemakkelijk vast te stellen. Voor de aankoop van een paard, een levend wezen, ligt dit een stuk moeilijker. Het ideale paard bestaat niet. Daarom deze tips en adviezen.

Lees meer »

Wat kost een paard en wat bepaalt de aankoopprijs?

Wie droomt er niet van een eigen pony of paard? Toch doe je zo’n aankoop best niet in een impulsieve bui. Het gaat tenslotte over een groot en nobel dier dat meer dan 30 jaar oud kan worden. Goed en lang nadenken is de boodschap. De kostprijs van een paard wordt immers bepaald door ontzettend veel factoren en als je niet bent opgegroeid tussen de paarden, kan je aankoop ontaarden in een … nou ja, nachtmerrie.

Lees meer »

Op zoek naar een leuk geschenk? Geef eens een boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.