Hoe kleine scheurtjes of gaten stoppen in een dakgoot?

Probleem: een lekkende dakgoot als gevolg van een scheurtje of gaatje. Op het einde van mijn dakgoot aan de voorkant van het huis zat een klein scheurtje. Op zich niks ernstig, ware het niet dat er zelfs bij droog weer steeds een natte plek was net aan mijn voordeur.

Hoe kleine scheurtjes of gaten stoppen in een dakgoot?

Naar Gamma!

Ik trok naar Gamma achter een product. Ik kocht een soort "netje" en een mastiek-achtige substantie waarmee het probleem zou opgelost zijn. Spijtig genoeg bleek het niet te werken. De mastiek sijpelde gewoon door de scheur, en het water er achterna.

Het vrouwtje kreeg het intussen flink op haar heupen van die natte plek aan de voordeur, dus moest ik op zoek naar een nieuwe oplossing.

Oplossing: doe het zelf, maar met een degelijk product

Ik had geen zin om een vakman te bellen. Die hebben geen tijd, voor zulke prullen kan je wachten tot je een baard hebt tot op je tenen. Een volledig nieuwe dakgoot zag ik ook niet zitten.

Ik ging naar de verdeler van bouwmaterialen in de buurt en hij beval mij de producten IKOPRO Stickall en Sika Multiseal aan.

IKOPRO Stickall is een dichte, weerbestendige, bitumineuze afdichtingslijm die plastisch blijft onder normale temperaturen en goed hecht op de meeste bouwoppervlakken, inclusief natte oppervlakken. Ik koos voor de tube die ik met een siliconenspuit kon aanbrengen. De technische fiche kan je hier downloaden.

IKOPRO Stickall

Sika Multiseal is een zelfklevende afdichtingsband met een bitumenlaag die aan de bovenzijde is gelamineerd met een aluminiumfolie. Hier vind je de technische fiche.

Achteraf bekeken had ik het eerste product (IKOPRO Stickall) niet echt nodig. De Sika Multiseal op zich gaf een heel goed resultaat. Het kleeft enorm goed, en als je enkele lagen kruiselings over elkaar aanbrengt heb je gegarandeerd een goede dichting. De dakgoot is definitief gestopt. De natte plek aan de voordeur is weg en het vrouwtje is tevreden!

Echt een aanbeveling!

Sika Multiseal

En nu? Gedaan met werken! Lees eens een goed boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.