Meubelen boenen zonder inspanning

Vakantie, tijd om een aantal klussen op te knappen in en om het huis. Eén van mijn absolute toppers tijdens de zomertijd is het boenen van de meubelen. Ik kijk er elk jaar naar uit. Liefst bij een lekker temperatuurtje van rond de 30 graden, lekker wrijven op de meubelen tot het zweet je rug omhoog loopt. Zalig toch? Nee! Een rotkarwei.

Meubelen boenen zonder inspanning

Toch moet het elk jaar eens gedaan worden. Anders staan je meubelen er na een tijd bij als een stelletje afdankertjes uit de tweedehandswinkel. Je hebt er behoorlijk wat geld voor uitgegeven, dus moet je ze ook maar onderhouden.

De uitdaging

Meubelen boenen is niet echt een leuk werk. Meestal doen we het met de klassieke boenwas. Het resultaat is mooi, maar de inspanning mag er ook zijn. We noemen deze boenwas ook wel eens "stijf-wrijf". Lekker stevig wrijven om het gewenst resultaat te bekomen.

De oplossing

Een vriendin raadde ons een product aan dat verkrijgbaar was in een meubelzaak in Oudenaarde. Een eenvoudige spuitbus, even spuiten, wrijven en klaar. Als iemand ons over zo'n wondermiddel vertelt, dan zijn we er als de kippen bij om het uit te testen. Wij naar voornoemde meubelwinkel achter deze wonderbaarlijke boenwas. Eén spuitbus was niet voldoende, dus maar direct twee ineens gekocht.

De prijs was 21 euro voor een bus van 400 ml. Nu vraag je je af, is dat veel of is dat weinig. Welnu we vonden de prijs best meevallen, want met anderhalve bus boenwas deden we 10 massief houten deuren langs beide kanten, de meubelen in de slaapkamer en de eetkamer (stoelen, tafel, twee dressoirs).

Het resultaat?

Ronduit fantastisch! Met een minimum aan inspanning. Even opspuiten vanaf 20 cm, en direct met een droge, niet pluizende doek opwrijven. Het is absoluut niet nodig om langdurig en inspannend te boenen.

Neveneffecten

Het product is zelfs zo goed dat ook de vloer was mee geboend, wat niet echt hoefde. Want de vloer werd daardoor spiegelglad. Dat ondervonden niet alleen wijzelf, maar ook de kat en de hond doken alle kanten op.

Dus direct dweilen na het boenen was wel even nodig. Dit hadden we kunnen voorkomen door een krant onder deuren en meubels te schuiven, maar ja, wie leest er tegenwoordig nog een krant?

Het is zelfs een zodanig goed product dat ik mijn bril drie dagen niet heb moeten poetsen. Tijdens het verstuiven vloog er natuurlijk wat op mijn voorruiten, dus wreef ik het er direct af. En groot was mijn verwondering dat mijn glazen zodanig glad en netjes bleven dat er geen vuil meer bleef aankleven.

Kortom een aanrader. Als het goed is zeggen we het!

Het product

Over welk product gaat het dan? Het betreft de Cire De Beauté Térébenthinée van Ki'Raviv. Ki'Raviv is een Franse firma die al sinds 1933 dit soort producten fabriceert. Kijk een beetje uit waar je het koopt, want er zitten wel wat prijsverschillen op.

En nu? Gedaan met werken! Lees eens een goed boek (paperback of e-book).

Klik op de afbeeldingen voor meer info.