Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Tip1: Sleutelwoorden in Domeinnaam, Mappen en URL's

  1. Startpagina Gouden Tips voor Top Zoekresultaten
  2. Sleutelwoorden in domeinnaam, mappen en URL's
  3. Zet de Deur Wagenwijd Open voor Google
  4. Zorg voor een Goede, Heldere en Vlakke website structuur

1. Domeinnaam

Je zal in de eerste plaats denken aan een domeinnaam met je bedrijfsnaam of merknaam in verwerkt. Dat is uiteraard goed. Maar misschien kan je bijkomende domeinnamen registreren met uw activiteit, de aard van de diensten of producten in verwerkt. Je kan dan elke domeinnaam laten doorlinken naar uw uiteindelijke keuze, of zelfs gewoon verschillende sites maken.

  • Voorbeeld 1: de site www.vochtstop.be is een site van FTB-REMMERS BVBA. Op deze site geven ze uitleg over vochtproblemen. De bedrijfssite vind je dan www.ftbremmers.com.
  • Voorbeeld 2: de site www.opstijgend-vochtproblemen.be is een site van de firma Vervaet BVBA uit Evergem. De merknaam zit vervat in noaqua.be, de bedrijfsnaam in www.aannemingenvervaet.be.

Wees niet zo dom om al reclame te gaan maken voor een nieuw product of bedrijf, als je de domeinnaam nog niet hebt vastgelegd en geregistreerd. Lees maar eens het verhaal over domme Guus.

Domeinnamen kapen “domain-grabbing” of “cybersquatting”, is ook weer geen goede zaak. Het kan je een hoop geld kosten om zo'n domeinnaam te verdedigen voor een arbitrage-commissie, en hem op de koop toe nog kwijt te raken ook.

In België wordt de arbitrage (regeling van geschillen) over .be domeinnamen geregeld door Cepina. In Nederland door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland voor wat .nl domeinnamen betreft. Geschillen over internationale domeinnamen (.com, .org, .net) worden beslecht door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

2. Namen van mappen en URL's

Iets minder belangrijk maar toch ten zeerste aan te raden, is het gebruik van sleutelwoorden in de namen van mappen en URL's. Als je een CMS (Content Management System) gebruikt, zorg dan ook dat je "zoekmachine vriendelijke" URL's hebt. Dus:

  • NIET: 1001tips.be/pageid=192
  • WEL: 1001tips.be/gevonden-worden-door-google/7-gouden-tips-voor-top-zoekresultaten.asp

Gebruik in de namen van mappen en URL's best koppeltekens (-) in plaats van liggende strepen (_).

Als je dergelijke zoekmachine vriendelijke URL's gebruikt, kan je met een eenvoudig script ook makkelijk automatische "breadcrumbs" genereren. Je genereert met uw script de volledige URL, en vervangt de streepjes door spaties. Zo doen wij het.

Als je goed kijkt, zal je ook zien dat door gans de site van 1001tips.be dergelijke zoekmachinevriendelijke mappen en URL's gebruikt worden.

Gouden tip: afstemmen van titel, URL en title-tag!

Om een pagina een boost te geven in de zoekmachines doe je het volgende: geef als naam van de pagina, als titel met H1 tag en als title-tag dezelfde tekst!

Voorbeeld: de pagina Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?

Tip1: Sleutelwoorden in domeinnaam, mappen en URL's

Resultaat:

Tip1: Resultaat Sleutelwoorden in domeinnaam, mappen en URL's

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Friday, December 8, 2017 om 09:02u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd