Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Vorige pagina

Poken: de nieuwe rage van 2009?

  1. Startpagina sociale netwerken
  2. Sociale netwerken: zijn ze echt zo onschuldig?
  3. Poken: de nieuwe rage van 2009?

"He schat, mag ik je even poken?" Als die schat weet wat poken is, kan dat best leuk worden, zoniet riskeer je misschien een klinkende oorvijg. Binnenkort gaan we misschien allemaal elkaar "poken".

Een pientere Zwitser, Stephane Doutriaux, kwam onlangs op de proppen met Poken. Velen willen ons doen geloven dat dit de nieuwe rage wordt van 2009.

 een nieuwe rage?

Poken zijn een soort sleutelhangertjes, met aan de ene kant een USB-stick en aan de andere kant een handje. Het geheel wordt samengevouwen in de vorm van een poppetje.

De bedoeling is dat je jouw poken met de handjes op elkaar legt van die van een ander (een "high-five" maakt zogezegd, alleen hebben de poken maar 4 vingers, dus eerder een "high-four"), waardoor een heleboel persoonlijke informatie wordt uitgewisseld, waaronder ook uw profielen van sociale netwerk-sites. Op die manier kan je enkele tientallen profielen opslaan.

Je bent bijvoorbeeld op een concert waar je enkele toffe gasten ontmoet. Zonder aan iedereen te moeten vragen hoe ze heten en waar ze wonen, kan je gewoon je poken even op elkaar leggen en heb je meteen een heleboel informatie, en misschien een nieuwe kennissenkring of vriendenkring.

Bekijk hier een filmpje hoe Poken werkt

Deze profielen kan je dan door simpelweg uw poken in een USB-poort van uw PC te stoppen, opslaan in een persoonlijke database. Alles gebeurt automatisch via het internet, zonder dat er iets moet geïnstalleerd worden. Op de sociale netwerksites komen er speciale icoontjes waar je kan op klikken om de informatie te bekijken. Je kan ook al je contacten bekijken op de poken site zelf (www.doyoupoken.com), berichten versturen enz. Telkens als je je poken in je PC steekt, worden ze ook geleegd, zodat je opnieuw profielen kan gaan opslaan.

Wel een leuke uitvinding, alleen is het de vraag of het zal aanslaan. Het zullen vooral jonge mensen zijn die het leuk zullen vinden. De nederlanders zijn er naar het schijnt "laaiend enthousiast" over, maar ja, over wat zijn nederlanders nu eenmaal niet "laaiend enthousiast".

Wat kost het en waar kan je het kopen?

Via internet kan je op Amerone.be Poken kopen voor 13,95 €.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Thursday, January 4, 2018 om 09:39u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd