Logo 1001 tips

De nieuwe Vlaamse revelatie.

Vlaamse Ardennen, 1969. De jonge René Nieuwelinck, dromer en eenzaat, woont met zijn moeder en twee oudere broers op een kleine plattelandshoeve.
Wanneer een gezin uit de stad met drie kinderen verhuist naar de Fox, het café aan de overkant, valt René als een blok voor de oudste dochter. Gina Ferrara is knap, ketters en rebels. Tegen alle verwachtingen in raakt hij bevriend met haar. Maar er speelt iets duister in het gezin van het meisje waardoor zijn vriendschap met haar zwaar op de proef wordt gesteld.

Lees meer >>

 


 

Vorige pagina

De erfenis

  1. Startpagina: de erfenis
  2. Wie kan erven?
  3. Wie zijn onze erfgenamen volgens de wet?
  4. Wat is plaatsvervulling?
  5. Wat is kloving?
  6. De bijzondere plaats van de echtgenoot.
  7. Kunnen wij onze erfgenamen zelf kiezen?
  8. Moet men een erfenis aanvaarden?
  9. De kosten of successierechten verbonden aan een erfenis.
  10. Interessante sites.

Een overlijden is een droevige gebeurtenis waar niemand van ons graag bij stil staat. Maar als iemand in onze omgeving komt te overlijden, staan we wel even stil bij het feit wat er met onze bezittingen zal gebeuren als wij er niet meer zijn. De specialist hierin is natuurlijk de notaris. Hij zal je met raad en daad bijstaan en een advies is meestal gratis. Het is echter wel handig om reeds vooraf over wat kennis te beschikken. Dit omdat velen onder ons willen dat onze bezittingen verdeeld worden aan mensen die ons gedurende ons ganse leven nauw aan het hart lagen. Daarom kan het opmaken van een testament nuttig zijn.

Hieronder willen wij dan ook wat algemene informatie geven over erven, een testament en successierechten. Gezien het hier gaat om een zeer complexe materie is het steeds aangewezen een notaris te raadplegen.

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2022 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd