Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Definitief Ontharen - Epileren tegen Ongewenste Haargroei met VPL Energist

 1. Startpagina lichaamsverzorging
 2. De beste parfums voor vrouwen van 2009
 3. De beste parfums voor mannen van 2009
 4. Makeupidee.be: Exclusieve Make-Up Workshops, Producten en Geschenken
 5. Definitief ontharen
 6. Definitief Ontharen - Epileren tegen Ongewenste Haargroei met VPL
 7. Ontharen in een schoonheidssalon
 8. Ontharen thuis
 9. Last van droge huid in de wintermaanden
 10. Nagelverzorging: sterke en flexibele nagels mooi van glans en kleur
 11. Nagelverzorging: verzorgde nagelriemen
 12. De beste parfums voor vrouwen van 2008
 13. De beste parfums voor mannen van 2008

U bent het beu om steeds opnieuw uw haren te moeten harsen of scheren. U heeft tevens last van ontstekingen en ingegroeide haren. Definitieve ontharing is de oplossing voor u ! Twijfel ? Laat mij u overtuigen !

Interessant om te weten: de verschillende ontharingstechnieken

Laser

Lasers produceren monochromatisch licht (1 kleur) en zijn coherent (licht blijft gefocust). Hierdoor heeft de laser een spotgrootte van 1 x 1 cm. Bij grote oppervlakten moet het handstuk regelmatig verplaatst worden en kan gemakkelijk een stukje overgeslagen worden. Dit neemt ook veel tijd in beslag. Een laserbehandeling is verre van pijnloos en er is tevens meer kans op bijwerkingen.

IPL

Een IPL produceert een explosie van licht, een mix van kleuren, en is niet coherent (licht gaat in flitsen aan en uit). De meeste IPLsystemen produceren flitsen bestaande uit een enkelvoudige single puls waardoor ze beperkt (moeten) zijn qua joules. Teveel kracht binnen 1 puls geeft nl. verbranding van de huid.

VPL

Het VPL systeem produceert een explosie van hoogenergetisch rood licht (610-950 nm), is niet coherent maar elke flits bestaat uit miniflitsen (pulses: minstens 4). Hierdoor kan met veel hogere energiewaarden worden gewerkt en dit zonder gevaar voor het omringend weefsel.

Ontharen door rood licht

Het ideale licht voor ontharing is rood licht (610-1020 nm). Rood licht gaat het diepst en bereikt dus ook de follikelbodem van de dieper ingeplante haren (dikke haren) waar zich de groeicellen bevinden.

Rood licht is tevens het veiligste licht voor de huid (het passeert het huidpigment). Maar... rood licht is ook het zachtste licht en geeft minder energie dan andere kleuren zoals geel, groen, blauw. Daarom kan men en dient men met dit ideale licht voor ontharing veel energie te gebruiken om goede resultaten te boeken.

Oranje, geel en groen licht gaat veel minder diep, is pijnlijker en agressiever, zeker voor een van natuur getinte en licht zongebruinde huid. Blauw licht is uit den boze.

Laat je niet misleiden

De meeste IPLsystemen gebruiken eerder een oranje filter (590-625 nm), een gele filter (520-590 nm) en zelfs een groene filter (500-550 nm) voor ontharing !

De reden waarom ze met een breder (agressiever) kleurenspectrum werken is omdat ze erin moeten slagen een gedeelte van de haren te carboniseren, waardoor een deel wel uitvalt. MAAR... de dieper gelegen groeicellen kunnen met dit kleurenspectrum nooit vernietigd worden. Met deze techniek kan eigenlijk geen sprake zijn van definitieve ontharing maar eerder van haarreductie (vermindering van de haren).

VPL Energist Derma-PlusTal van merken beweren met hoge joules te werken, maar drukken hun joules niet uit in joule/cm². Dit is misleidend want de meeste therapeuten weten niet dat ze het opgegeven aantal joules moeten delen door het aantal cm² van de kopoppervlakte.

Anderen zijn nog oneerlijker en beweren tot 45-70 joule/cm² te halen, maar gezien de bouw van hun apparaat is dat niet mogelijk (lichtgewicht apparaat, 1 tot 2 capacitoren, geen aircowaterkoeling, zeer breed kleurenspectrum).

Nog anderen proberen dan weer hun zwakke kant (weinig joules, dus weinig kracht maar daartegenover een breed kleurenspectrum) naar voor te brengen als een sterk punt: ze durven zelfs beweren dat zwakke energie, weinig joule die niet gefilterd wordt, veiliger is voor de huid en doeltreffender voor ontharing (waarbij men dus het onveilige UV- en IR licht toelaat). Dit in absolute tegenstelling tot de algemene bekende medische wetenschap!

Bovendien is de energie bij lichtere toestellen niet constant. Dit houdt in dat als men het apparaat bijvoorbeeld instelt op 20 joule/cm², de eerste flitsen inderdaad 20 joule/cm² presteren maar na enkele flitsen daalt deze energiewaarde en hoe langer men na mekaar flitst, hoe lager de energie wordt.

De energie die een Energist apparaat levert is geijkt, gekalibreerd en wordt jaarlijks gecontroleerd via een ingebouwde potentiometer.

Opgepast voor namaak!

Het VPL™ systeem van Energist heeft een dermate goede reputatie, dat steeds meer firma's zijn gaan beweren dat hun apparaat ook werkt volgens het VPL-systeem. Sterker nog: sommige beweren dat hun toestel een verbeterde versie is. Alleen de apparaten van Energist werken volgens het zwaar gepatenteerde VPL™ principe.

Gepatenteerd: dit betekent dat juridisch werd vastgelegd dat geen enkel ander merk de naam VPL mag gebruiken, noch het systeem mag namaken. Misbruik kan gerechtelijk worden vervolgd. Bovendien is het Energist VPL™ systeem technisch sterk beveiligd, wat het breken van bepaalde codes en namaak belet. Kortom, alleen Energist biedt u de unieke VPL-methode!

Meer informatie?

Kom geheel vrijblijvend langs voor een gratis intake-gesprek bij Beautysalon Derma-Plus. Tijdens dit gesprek krijgt u de volledige info maar ook een proefshot. Meer uitleg vindt u terug op mijn website www.derma-plus.be. U kan me uiteraard ook mailen: dermaplus1@gmail.com of telefonisch contacteren: 0497/27.85.18. Ik hoop u gauw te mogen verwelkomen.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, December 3, 2017 om 12:55u
Auteur: Miranda Walgraef, Gespecialiseerd in huidverbetering en definitieve ontharing, Beautysalon Derma-Pus

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd