Logo 1001 tips
De Parisienne - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Structureel besparen in een KMO

 1. De Dood van Elk Bedrijf: Meer Bazen dan Werkvolk
 2. Leiding geven - Geef oplossingen, geen problemen
 3. Bedrijfsvoering in een KMO: 5 top-adviezen
 4. Structureel besparen in een KMO: schakel een werkbedrijf in
 5. Welke temperatuur is nodig op het werk?

Overal waar je kijkt kan je besparen!

Het is onze stellige overtuiging dat je door eens goed na te denken en rond te kijken in uw onderneming, heel wat besparingen kan doen, of zelfs regelrechte verspillingen de kop kan indrukken. Begin niet aan besparen te denken als het slecht gaat, bespaar vooral als het goed gaat!

Enkele voorbeelden

 1. Bereid de boekhouding zoveel mogelijk zelf voor en breng zoveel mogelijk zelf in. Laat enkel de rapportage en het fiscale luik doen door een boekhouder en bedrijfsrevisor. Informeer en vergelijk prijzen van boekhoudkantoren en bedrijfsrevisoren.
 2. Volg de bedrijfsresultaten op de voet op met boordtabellen die je makkelijk via het programma Excel kan bijhouden. Zo kan je onmiddellijk en op elk tijdstip het beleid van het bedrijf bijsturen.
 3. Besteed zaken die je zelf niet kan uit aan specialisten die dat veel beter kunnen. Geef personeelszaken aan een sociaal secretariaat. Sociale secretariaten kennen de reglementeringen en onderzoeken het recht op allerlei subsidies. Een goed advies kan veel geld opleveren.
 4. Maak adequaat gebruik van informatica. Dit kan veel tijd en geld besparen. Geef met minder administratieve handelingen nog beter en vlugger de nodige service aan je klanten.
 5. Maak gebruik van internet. Een goed scorende en degelijk gedocumenteerde website helpt bij het kenbaar maken van uw aanbod, en stimuleert de verkoop. Wat dacht U van een gratis, veilige en klantvriendelijke webwinkel? Of van een bouwfirma gespecialiseerd in gevelbepleistering die al haar offerte-aanvragen binnenhaalt via haar website, en hiermee een vertegenwoordiger uitspaart.
 6. Bespaar op printen en kopies. Maak gebruik van elektronisch factureren van klanten en leveranciers. Tijdig factureren, besparen op manuele handelingen, papier en postzegels levert belangrijke besparing op. Ga over op e-facturatie: het elektronisch facturatiesysteem van Isabel bijvoorbeeld, kan zorgen voor een aanzienlijke kostenreductie en een stijging van de productiviteit.
 7. Besparen op personeelskosten door gebruik te maken van jobstudenten tijdens de vakantieperiode en uitzendkrachten als het om een eenmalige opdracht gaat.

Met alle chinezen...

Veel ondernemers denken de kip met de gouden eieren gevonden te hebben in China. Ze sturen half-afgewerkte producten naar China, laten ginds alles assembleren en verpakken, en komen er dan weer mee terug. De kwaliteit is meestal bedenkelijk, en op de lange heen- en terugreis naar China zijn er talrijke tussenpersonen die maar al te graag veel graantjes meepikken. Er zijn veel betere alternatieven veel dichter bij huis.

Structureel besparen: schakel een werkbedrijf in!

Heb je er als ondernemer ooit aan gedacht om met een werkbedrijf (voorheen beschutte werkplaats) samen te werken? Werkbedrijven stellen personen tewerk met een arbeidshandicap onder leiding van een professioneel team. Doordat elk werkbedrijf hiervoor aanzienlijke subsidies krijgt van de overheid, kan er werk geleverd worden aan zeer concurrentiële prijzen.

Je kan op deze arbeiders beroep doen door je goederen in het werkbedrijf te laten verwerken of door werknemers tewerk te stellen in je eigen bedrijf als een soort uitzendkracht, onder leiding van een monitor. Deze werknemers leveren zowel kwalitatief als kwantitatief schitterend werk af. Je betaalt enkel de geleverde prestaties en het gebruikte materiaal. Je hoeft je als ondernemer geen zorgen te maken over al de administratieve rompslomp, ziektevergoedingen, arbeidsongevallen, bedrijfsruimte, enz. De goederen worden stipt en verkoopsklaar bij je bezorgd. Het is zeker de moeite waard om deze, vaak niet gekende arbeidsmarkt, eens te verkennen.

Persoonlijk hebben wij zeer goede ervaringen met het werkbedrijf Arcor te Ronse. Dit bedrijf stelt een 120 tal mensen tewerk. De hoofdactiviteiten zijn

 • verpakking in alle mogelijke vormen,
 • textielafwerking,
 • handling
 • fabricage van aanhangwagens.

Flexbiliteit en klantvriendelijkheid worden er hoog in het vaandel gedragen. Wil je meer weten of hun activiteiten surf dan maar eens naar de website www.arcor.be of www.werkbedrijf.com Het loont zeker de moeite. Er wordt kwaliteit geleverd aan betaalbare prijzen. Indien je werkzaamheden aan een werkbedrijf kan uitbesteden, hoef je zelf geen dure personeelsleden hiervoor aan te werven. En je hoeft ook geen dure expedities naar China te organiseren, want dicht bij huis heb je een veel goedkoper en kwalitatiever alternatief.
 
We wensen je nog veel succes met je onderneming.

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 12:45u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd