Logo 1001 tips
De Parisienne  - Roman van André Van Butsel

Zoektocht naar een verdwenen jeugdvriendin.

Lees meer >>

Meisje aan de Overkant  - Debuutroman van André Van Butsel

Een simpele dorpsjongen, een rebels stadsmeisje, een ontroerende vriendschap.

Lees meer >>

 


 

Vorige pagina

Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?

  1. Startpagina herstellingen en onderhoud
  2. Schimmel, vocht en condens op muren en plafond
  3. Hoe krassen verwijderen op de voorruit van je auto?
  4. Reinigen van vasttapijt
  5. Hoe kleine scheurtjes in je kelder waterdicht maken?
  6. Hoe kleine scheurtjes of gaten stoppen in een dakgoot?
  7. Meubelen boenen zonder inspanning en zonder wrijven.
  8. Hoe groene aanslag, algen en mos op terras en oprit verwijderen?

Probleem: binnensijpelen van water door scheurtjes in de keldermuur

Ik zat al twee jaar met een hardnekkig probleem waar ik niet zo direct een oplossing voor vond. De twee laatste winters wanneer de bovengrond volledig bevroren was, sijpelde er via minuscule scheurtjes in de wand van de keldermuur water binnen. De scheurtjes zelf waren met het blote oog haast niet waar te nemen, maar het straaltje water daarentegen wel. De eerste maal dat dit gebeurde schrokken we nogal want er was al een hele plas water de kelder rondgelopen.

Om het vochtprobleem in de kelder voorlopig te verhelpen, werden enkele dweilen gelegd op de plaats waar de scheurtjes waren, die we dan een paar keer per dag uitwrongen. Niet echt een professionele oplossing niet?

Vreemd genoeg stopte de insijpeling eens de dooi intrad. Voor de rest van het jaar was er dan niks meer te bespeuren. Tot ik enkele weken geleden, het was toen al volop lente, merkte dat er een blijvende lichte doorsijpeling was. De dweilen lagen er nog uit voorzorg, maar ze waren nat!

Er moest dus dringend ingegrepen worden!

Oplossing: doe het zelf, maar gebruik een degelijk product

Kelder waterdicht makenOnze kelder is 25 jaar geleden professioneel gedicht met speciale cement-oplossingen. Al 25 jaar hadden we geen enkel probleem. Zelf een kelder waterdicht maken is niet zo voor de hand liggend. Ik had het gevoel dat ik als particulier niet aan dergelijke professionele dichtingsmaterialen zou geraken. Maar niks is minder waar. Er zijn tegenwoordig heel wat degelijke bouwmarkten die goede materialen verdelen, ook aan particulieren.

Ik had ook geen zin om een vakman te laten komen, want die heeft meestal geen tijd voor zulk prutswerk, en ik stond niet te springen om gans de muur te laten afbreken met alle vuil en ongemak die zoiets tot gevolg heeft.

Mapei idrosilex prontoIk belde naar de verdeler van bouwmaterialen in mijn buurt en hij beval mij het product Idrosilex Pronto van Mapei aan. Ik vond de technische fiche vrij snel op internet en zag dat het goed was. Ik ben het onmiddellijk gaan halen.

Op de zak van 25 kg was een duidelijke uitleg in het Nederlands voorzien. Ik heb de instructies op de letter gevolgd en het werkte perfect. Ik voorzag drie lagen, waarbij ik tussen elke laag een droogtijd voorzag van een zestal uren.

Je mag de mortel niet te droog aanbrengen, eerder naar de vloeibare kant. Bij voorkeur een mixer gebruiken, bijvoorbeeld op uw boormachine. Ik bracht het aan met een gewoon simpel metsel-truweel. Het product verwerkt zeer makkelijk, kleeft goed en geeft een mooi egaal resultaat. Ik heb er het volste vertrouwen in. We zijn nu enkele weken verder en ik zie geen doorsijpeling meer. Zo zie je maar: een kelder waterdicht maken op scheurtjes is lang niet zo moeilijk.

Echt een aanbeveling!

Share to Facebook Share to Twitter Blogger Wordpress LinkedIn Myspace Email Meer...
Laatste aanpassing op Sunday, November 12, 2017 om 11:16u

Rel to Facebook© Copyright 1001tips.be 2006-2023 - Disclaimer - Gebruiksvoorwaarden en privacybeleid
Contact: info[at]1001tips.be
XHTML-strict en CSS gevalideerd